Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Το ΕΣΥ απέλυσε τον γιατρό με τα φακελάκια

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας καθώς ο γιατρός είχε πιαστεί στα «πράσα», ενώ ο ασθενής χειρουργήθηκε τελικώς από άλλον γιατρό του νοσοκομείου.

Τέλος το ΕΣΥ για τον γιατρό που είχε πάρει φακελάκι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έπειτα από σχετική απόφαση του Πειθαρχικού.

Ειδικότερα όπως γνωστοποίησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης και ο ίδιος γιατρός στο επάγγελμα, το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ τιμώρησε με οριστική απόλυση τον γιατρό ειδικότητας ΩΡΛ ο οποίος τον Μάιο του 2016 είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με φακελάκι που έλαβε προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας καθώς ο γιατρός είχε πιαστεί στα «πράσα», ενώ ο ασθενής χειρουργήθηκε τελικώς από άλλον γιατρό του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είχε θέσει σε αργία άμεσα τον επίορκο γιατρό.

Πάντως το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί να παροτρύνει τους ασθενείς να καταγγέλλουν φαινόμενα με φακελάκια τονίζοντας ότι εγγυάται την ασφαλή αντιμετώπισή τους στο ΕΣΥ έστω κι αν καταφέρονται κατά των γιατρών που τους ζητούν χρήματα.

«Σε όλα τα περιστατικά χρηματισμού η τιμωρία θα είναι αμείλικτη» σημειώνει με νόημα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Με την απόλυση αυτή φαίνεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει και το μήνυμα ότι δεν υφίσταται πλέον η ατιμωρησία για τους γιατρούς που καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες προκλήθηκε σάλος από την αποκάλυψη ότι πανεπιστημιακός γιατρός του Ιπποκρατείου της Αθήνας ζήτησε τρεις φορές φακελάκι από άνεργο καρκινοπαθή.