Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Το Νησί των Συναισθημάτων

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 21.00

Η διεθνής ομάδα Hippo Theatre Group παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση Το Νησί τωνΣυναισθημάτων, βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι.Για δύο χρόνια οι γονείς το αγκάλιασαν, τα παιδιά το λάτρεψαν και εμείς συνεχίζουμε το2020 με  καλοκαιρινή περιοδεία.

Στο   κηποθέατρο   Μ   Χατζηδάκις,   Νικ.   Πλαστήρα   26,   στο   Ηράκλειο   Κρήτης,   για   μίαπαράσταση την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 21.00.Κεντρικό   θέμα   είναι   η   συναισθηματική   νοημοσύνη.   Η   παράσταση   είναι   βασισμένη   σετεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό καιτο τραγούδι και είναι διαδραστική. Τα παιδιά συμμετέχουν σ' αυτήν σε συγκεκριμένα σημείατης   δράσης   μέσα   από   θεατρικά   παιχνίδια   και   τεχνικές   του   Εκπαιδευτικού   Δράματος,επηρεάζουν   την   εξέλιξή   της   ιστορίας,   μπαίνουν   βαθιά   στο   θεματικό   κέντρο   της,αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Οφέλη και στόχοι:Με   την   καλλιέργεια   της   συναισθηματικής   αγωγής   και   δεξιοτεχνίας   καταφέρνουμε   τηνειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.Έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, αποκτούμε αυτοαποδοχή και ενσυναίσθηση,φτιάχνουμε έναν κόσμο μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης.

Ερωτήματα που διερευνούνται:-Tί είναι συναίσθημα; (κατανόηση ορισμού)-Πότε και πώς γεννιέται το συναίσθημα;-Τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που νιώθουμε συναισθήματα;-Υπάρχουν τρόποι ελέγχου των συναισθημάτων;-Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας όταν σκεφτόμαστε, ονειρευόμαστε, αγαπάμε, μισούμε;Νεότερες έρευνες δείχνουν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) είναι σημαντικότερη απότον δείκτη ευφυΐας (IQ) για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου ακόμα και σε τομείς πουσυνδέονται   παραδοσιακά   με   την   εξυπνάδα,   όπως   η   επαγγελματική   σταδιοδρομία   γιαπαράδειγμα.

Θεωρούμε ότι η σπουδαιότητα της ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνηςστα  πρώτα  σχολικά  χρόνια  συμβάλλει   καθοριστικά  στη  διαμόρφωση  δημιουργικών  καιευτυχισμένων ενηλίκων.

Κείμενο: Φώτης Δούσος & Αλέξανδρος ΡάπτηςΠαίζουν: Σίσσυ Ιγνατίδου,  Μιχαέλα Λιόλιου, Αλέξανδρος ΡάπτηςΚίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre GroupΚοστούμια: Ματίνα ΜέγκλαΜάσκες: Μάρθα ΦωκάΕνορχήστρωση: Γιώργος ΔούσοςΣχεδιασμός   δράματος:   Σίσσυ   Ιγνατίδου,   Φώτης   Δούσος,   Αλέξανδρος   Ράπτης,   ΛουίζαΝικολάουΣκηνοθεσία – Μουσική: Hippo Theatre Group (Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος)

Ημέρα και ώρα παραστάσηςΠέμπτη 6 Αυγούστου στις 21.00Διάρκεια: 60 λεπτά Τιμή εισιτηρίου:10€ γενική είσοδος7€ Ομαδικό (10 εισιτήρια και πανω)7€ ΑΜΕΑ, φοιτητικό, πολύτεκνοι, ατέλεια (στα ταμεία με την επίδειξη του πάσο)Προπώληση εισιτηρίων: 7€ (στις 4 και 5 Αυγούστου στα ταμεία του θεάτρου)Εισιτήρια online: https://www.viva.gr/tickets/theater/kipotheatro-hatzidakis/to-nisi-ton-s... (απαιτείται εκτύπωση του εισιτηρίου ή κατέβασμα στο κινητό)Πληροφορίες θεάτρουΚηποθέατρο Μ. Χατζηδάκις, Νικ. Πλαστήρα 26, ΗράκλειοΚρατήσεις θέσεων 6974040085, 6976904396Η ομάδα Hippo οργανώνει σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά με εκπαιδευτικήμέριμνα, αγάπη και κέφι στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Είναι από τους ελάχιστουςθεατρικούς οργανισμούς της χώρας μας που ειδικεύεται στο Εκπαιδευτικό Δράμα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO 

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και ΑλέξανδροΡάπτη.   Δραστηριοποιείται   στο   χώρο   του   ενήλικου,   του   παιδικού   θεάτρου   και   τουΕκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλείμε τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους,αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α. Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικάσχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη(Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία), Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλία.Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιοτου   YALE,   ενώπιον   φοιτητών   του   τμήματος   νεοελληνικής   γλώσσας   και   η   διεξαγωγήεργαστηρίου   υποκριτικής   με   αφορμή   το   προσωπικο   στυλ   της   ομάδας   (kinemo)   σεεπαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάητης Ινδίας. Σελίδα της Ομάδας στο Facebook:HippoTheatreGroupΙστοσελίδα των Hippo: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-groupΓια επικοινωνία με την ομάδα μπορείτε να καλείτε στο τηλ+306974040085, 6976904396και στοhippotheatregroup@gmail.com.