Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Το πιο εύκολο και νόστιμο αλμυρό κέικ με ρικότα και μπέικον

Μια γρήγορη κι εύκολη συνταγή

ρικότα μπέικον αλμυρό κέικ

Πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε ούτε στην κουζίνα να μπούμε για να μαγειρέψουμε. Όμως η σημερινή συνταγή είναι τόσο γρήγορη και εύκολη που θα ανυπομονείτε να τη φτιάξετε.

Υλικά

400 γραμμάρια ρικότα

200 γραμμάρια αλεύρι

2 αυγά

4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα

1 ποτήρι γάλα

150 γραμμάρια μπέικον σε κύβους

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, την παρμεζάνα, το γάλα και το μπέικον και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά. Και το κέικ είναι έτοιμο.

jenny.gr