Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Το Caravan Project κατασκηνώνει στο Ηράκλειο

Ως τις 4 Απριλίου

yurt Caravan Project Πάρκο Γεωργιάδη

Tα yurt του Caravan Project στο Πάρκο Γεωργιάδη

«Το Caravan Project κατασκηνώνει στο Ηράκλειο Κρήτης, τη 2η πόλη-σταθμό του μεγάλου οδοιπορικού του, από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου ως τις 4 Απριλίου».

Το Caravan Project, από τις 11 Μαρτίου ως και τις 4 Απριλίου 2015, κατασκηνώνει με τις δυο μογγολικές σκηνές του (yurt) στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, καλώντας κατοίκους, νέους, φοιτητές και μαθητές να ιχνηλατήσουν από κοινού περά- σματα σε περιοχές όπου κατοικούν η μνήμη, η φαντασία και το βίωμα, μέσα από μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τις ανείπωτες και yurt Caravan Project Πάρκο Γεωργιάδηαθέατες ανθρώπινες ιστορίες.

Στα εγκαίνια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ομάδα, να ξεναγηθεί στην πολυμεσική έκθεση με τις ανθρώπινες ιστορίες, αλλά και να παρακολουθήσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα ντοκιμαντέρ που έχουν παράξει οι δημιουργοί του CaravanProject . Οι  swing μελωδίες των Alan Dalon και ένας μικρός μπουφές με τοπικά προϊόντα θα διανθίσουν την εορταστική ατμόσφαιρα.

Ήδη, η συμμετοχή των Ηρακλειωτών στις δράσεις έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες της ομάδας, γεγονός που καταδεικνύει μια ενεργή και δυναμική κοινότητα εδώ στην Κρήτη. Οι κρατήσεις στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Caravan Project, που απευθύνονται σε σχολεία, έχουν ήδη κλείσει και υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν σ’ αυτά πάνω από 800 μαθητές από το νομό Ηρακλείου. Μια επιπλέον εκπαιδευτική δράση, το «Εργαστήριο Ιστοριών» μόλις ανακοινώθηκε από την ομάδα του Caravan Project, yurt Caravan Project Πάρκο Γεωργιάδηπροσκαλώντας κατοίκους κάθε ηλικίας να συλλέξουν και να παράξουν ιστορίες από τον τόπο τους. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα αφήγησης, φωτογραφίας, σκηνοθεσίας, ντοκιμαντέρ, μοντάζ και δημιουργικής γραφής, καθημερινά, 17.00-21.00, από τις 16 ως τις 22 Μαρτίου. Η φόρμα με την αίτηση συμμετοχής έχει αναρτηθεί εδώ www.caravanproject.org/ekpaideusi/ergastirio-istoriwn/eggrafi-twra/

Η έκθεση με τις ανείπωτες ανθρώπινες ιστορίες που έχει συλλέξει η ομάδα, θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τετάρτη και Παρασκευή, 17.30 -20.30, Σάββατο και Κυριακή, 10.00-14.30 & 17.30-20.30, ενώ το Caravan DocFest κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30 θα προβάλλει πάνω από 30 ντοκιμαντέρ από τους ίδιους τους δημιουργούς του Caravan Project, καθώς και από την ανεξάρτητη κινηματογραφική σκηνή της χώρας.

Τέλος, όπως σε κάθε πόλη της Ελλάδας που κατασκηνώνει το Caravan project,  έτσι και στο φιλόξενο Ηράκλειο η ομάδα σχεδιάζει και παρουσιάζει μια σειρά από επιτόπιες κοινοτικές δράσεις με καλλιτεχνικό, κοινωνικό και ερευνητικό χαρακτήρα. Η πρώτη από τις yurt Caravan Project Πάρκο Γεωργιάδηκοινοτικές δράσεις θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 11:00- 14:00 & Κυριακή 15 Μαρτίου 11:00 - 14:00και φέρει τον τίτλο«Ιστορίες της Πόλης». Πρόκειται γιαένα βιωματικό εργαστήριο του εικαστικού Αντώνη Βολανάκη (καθηγητής στο Tisch School of the Arts, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης) που συμπράττει με τον Ηρακλειώτη χορογράφο Κωνσταντίνο Τσακιρέλη (ομάδες χορού Jam Art και Εχταγή) και απευθύνεται πραγματικά σε όλους, καλώντας μας να αφουγκραστούμε ιστορίες από την πόλη του Ηρακλείου με χορό και αφήγηση . Δηλώστε συμμετοχή στο εργαστήριο στέλνοντας e-mail στο hello@caravanproject.org

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Caravan Project θα βρείτε με λεπτομέρειες στο www.caravanproject.org  

yurt Caravan Project Πάρκο Γεωργιάδη