Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τρόφιμα και ... στιγμές από το δήμο Ηρακλείου, και αυτές τις γιορτές

Μ.Καναβάκη: Και φέτος τα Χριστούγεννα θα προσπαθήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα

καναβάκη τρόφιμα εκδηλώσεις κέντρο αστέγων κρέας 700 οικογένειες

Στιγμές χαράς και θαλπωρής αλλά και ανακούφιση βασικών αναγκών επιδιώκει να προσφέρει ο δήμος Ηρακλείου και αυτές τις γιορτές. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της διανομής τροφίμων αλλά και τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων. 

"Δίνουμε προσοχή στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη μέσω παροχής υλικής βοήθειας αλλά και ανθρώπινης επαφής" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Ο δήμος Ηρακλείου, με χρήματα από τον προϋπολογισμό του, πρόκειται να διανείμει κρέας σε περίπου 700 οικογένειες, όπως και πέρυσι, ενώ κρέας και βρεφικές τροφές πρόκειται να διανεμηθούν και στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ. Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα διανεμηθούν περισσότερα είδη, σε περισσότερες οικογένειες καθώς και δωροεπιταγές, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση στο Κέντρο Αστέγων, που αυτές ημέρες των γιορτών θα ενισχυθεί. "Προφανώς και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή των ανθρώπων. Δεν είναι όμως μόνο η υλική βοήθεια. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται να αισθανθούν ότι είμαστε δίπλα τους" - είπε η κ.Καναβάκη, επισημαίνοντας ότι "και φέτος τα Χριστούγεννα θα προσπαθήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα".

Παράλληλα, την επόμενη Τετάρτη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας, θα ξεκινήσει συλλογή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και παιχνιδιών, που θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και σε δομές όπου φιλοξενούνται παιδιά. "Είμαστε μια πολύ αλληλέγγυα τοπική κοινωνία" - σχολίασε η Μαρία Καναβάκη, εκφράζοντας την ελπίδα αλλά και πεποίθησή της ότι και αυτή τη φορά οι Ηρακλειώτες θα ανταποκριθούν με θέρμη, όπως κάνουν σε κάθε αντίστοιχο κάλεσμα του δήμου.