Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Υδατάνθρακες: σύμμαχοι στο αδυνάτισμα

Οι υδατάνθρακες αποτελούν "εχθρό" για πολλές γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της δίαιτας

υδατάνθρακες τροφή φαγητό δίαιτα γυναίκες

Οι υδατάνθρακες αποτελούν «εχθρό» για πολλές γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της δίαιτας. Όσο και αν μας αρέσουν τα ζυμαρικά, το ψωμί, τα γλυκά και καθετί άλλο που μπορούμε να σκεφτούμε, συνηθίζουμε να τα αποφεύγουμε κατά την περίοδο της δίαιτας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως οι υδατάνθρακες ευθύνονται για το λίπος που υπάρχει στο σώμα μας.

Και όμως, κάνουν λάθος!

Χρειάζεται να καταναλώνουμε υδατάνθρακες για ενέργεια. Η στέρηση υδατανθράκων σίγουρα δεν θα μας ωφελήσει να χάσουμε βάρος. Έτσι, προτιμήστε τους θρεπτικούς υδατάνθρακες με τουλάχιστον δύο έως τρία γραμμάρια φυτικές ίνες, αφού το σώμα μας διασπά τις ίνες πιο αργά, κρατώντας μας πλήρεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενσωματώστε τα 4 φαγητά που ακολουθούν στη διατροφή σας και θα δείτε πως θα νιώθετε «χορτάτοι» όλη την ημέρα.

 1. Κριθάρι

1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο κριθάρι: 97 θερμίδες, 22 g υδατάνθρακες, φυτικές ίνες 3g

Σύμφωνα με μία Σουηδική έρευνα, το κριθάρι μπορεί να καταπολεμήσει την πείνα αυξάνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο αργά από ό, τι, ας πούμε, ένα ντόνατς. Το στρογγυλό κριθάρι είναι το πιο δημοφιλές, αλλά υπάρχουν και άλλα είδη, όπως, το πλιγούρι που περιέχει ακόμη περισσότερες θρεπτικές ουσίες, περίπου 20 έως 25 τοις εκατό της ημερήσιας κατανάλωσης φυτικών ινών σε μία μόνο μερίδα!

 2. Αρακάς

1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένος αρακάς: 67 θερμίδες, 12,5 g υδατάνθρακες, 4,5 g φυτικές ίνες

Μισό φλιτζάνι αρακά περιέχει 12 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σας σε ψευδάργυρο. Ο αρακάς μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη μείωση της πείνας, ενισχύοντας τα επίπεδα της λεπτίνης, μιας ορμόνης που προειδοποιεί τον εγκέφαλό σας όταν το στομάχι σας αισθάνεται πλήρες.

 3. Ζυμαρικά ολικής αλέσεως

2 μερίδες: 198 θερμίδες, 43g υδατάνθρακες, φυτικές ίνες 5g

Μια βρετανική μελέτη έδειξε ότι η υψηλότερη πρόσληψη ζυμαρικών ολικής αλέσεως – γύρω στις τρεις μερίδες την ημέρα- συσχετίστηκε με χαμηλότερο κοιλιακό λίπος. Είναι βασικό, όμως, να κρατήσετε την ποσότητα μεταξύ 100 με 200 ​​θερμίδες (περίπου 1/2 έως 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και υδατάνθρακες που είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

 4. Ποπ κορν

3 φλιτζάνια ποπ κορν: 93 θερμίδες, 19 g υδατάνθρακες, φυτικές ίνες 3,5g

Όταν επιθυμείτε να καταναλώσετε ένα αλμυρό σνακ, προτιμήστε τα ποπ κορν αντί των τσιπς. Σύμφωνα με μια μελέτη τα ποπ κορν βραχυπρόθεσμα μειώνουν την αίσθηση κορεσμού σε σύγκριση με τα τηγανητά τσιπς, αλλά, μειώνουν επίσης και το αίσθημα πείνας για όσους επιθυμούν να διαχειριστούν το σωματικό βάρος και να παρακολουθούν τις θερμίδες τους. Πλέον μπορείτε να τρώτε 3 φλιτζάνια ποπ κορν, τα οποία αντιστοιχούν σε μία μερίδα δημητριακών ολικής αλέσεως.

post4life