Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Υπουργείο και Εκκλησία συνεργάζονται για το Θρησκευτικό τουρισμό

Υπεγράφη την Τετάρτη το Πρωτόκολλο Συνεργασίας

θρησκευτικός τουρισμός κεφαλογιάννη εκκλησία κρήτη

Επικύρωσε η Εκκλησία της Κρήτης τη συνεργασία της με το Υπουργείου Τουρισμού, με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπεγράφη, για την προώθηση και υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών, σχετικών με το θρησκευτικό τουρισμό και την προστασία, ανάδειξη και προβολή των Εκκλησιαστικών Μνημείων του νησιού.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και από πλευράς της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού κ.Νεκτάριος. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου και του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, Αναστάσιου Λιάσκου.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης προσβλέπει στα καλά αποτελέσματα της συμφωνίας αυτής, για την προβολή και ανάδειξη της παράδοσης και της ιστορίας των θρησκευτικών μνημείων της Κρήτης αλλά και την προώθηση και καλλιέργεια του θρησκευτικού - προσκυνηματικού τουρισμού, ο οποίος θα επιφέρει ποικίλα οφέλη για τον τόπο.

θρησκευτικός τουρισμός κεφαλογιάννη εκκλησία κρήτη