Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Φοβούνται το κορωναϊό από Σεπτέμβριο

Στα πέριξ
 
*Μετρώντας κάθε μέρα και περισσότερες μολύνσεις στην Κρήτη, έχοντας την πρωτιά το Ηράκλειο, ήρθε, και ήταν φυσικό, ανησυχία για την ζωή μας τους επόμενους μήνες. Πολίτες φοβούνται μήπως τους ξανακλείσουν μέσα και τους βάλουν, ως υποχρεωτικό μέσο, τις μάσκες!
 
*Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, που στις περισσότερες των περιπτώσεων πέφτει μέσα στις προβλέψεις του, εκτιμά ότι από 15 Ιουλίου θα έχουμε ανοδική πορεία στον αριθμό των κρουσμάτων και ίσως να καταγράφονται και 30 χιλιάδες ημερησίως. Αφήστε τις επαναλοιμώξεις, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους…
 
*Δεν μας εγκατέλειψε, λοιπόν, ο ιός όπως ενδεχομένως να πίστεψαν ορισμένοι, πέταξαν τις μάσκες, ακόμα και σε χώρους με συνωστισμό, και οι τουρίστες κυκλοφορούν… άνετοι και δίχως μέτρα! Παρουσιάστηκαν οι παραλλαγές και πέρασαν στην επίθεση.
 
*Τα γλέντια σε γάμους και βαφτίσια επανέρχονται το καλοκαίρι, ακόμα και εάν οι μολύνσεις είναι σε έξαρση. Το ίδιο και τα πανηγύρια στα χωριά. Οι τσικουδιές, λένε οι λεβέντες είναι το… φάρμακο!
 
*Πρώτη είδηση τις τελευταίες μέρες στο γειτονικό Ρέθυμνο και στις οργανώσεις του Συ.Ριζ.Α. και του Πα.Σο.Κ.- Κιν.Αλ. είναι ο ναύαρχος και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας  Βαγγέλης Αποστολάκης και εάν θα πολιτευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρέθυμνο, με το ψηφοδέλτιο του Συ.Ριζ.Α.
 
*Άνθρωπος με κύρος, αξιόπιστος και σοβαρός, θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην απόφαση που θα λάβει για την ανάμειξή του στις επόμενες εκλογές και θα μετρήσει όλες τις παραμέτρους…
 
*Είναι γνωστό ότι παραμένει σταθερός στον Τσίπρα και δεν λάκισε ούτε τότε που του πρότεινε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης. Είναι, εκ οικογενειακής  παραδόσεως, σταθερός στην προοδευτική παράταξη, με ήθος και αξίες όπως φανερώνει σε κάθε στιγμή στον τόπο του και αλλού…
 
*Ορισμένοι από τον Συ.Ριζ.Α. τοπικά και κεντρικά που είναι απέναντι από τον βουλευτή Ρεθύμνου και τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό και επιδιώκουν την εκπαραθύρωσή του, διαδίδουν, σκοπίμως, ότι θα είναι συνυποψήφιοι στο Ρέθυμνο. Φήμη που είναι ανακριβής…
 
*Οι ίδιοι, λέγεται, ότι σπρώχνουν υποψήφιο για τη Βουλή και τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του Συ.Ριζ.Α. στο Ρέθυμνο Θεόδωρο Δουλουμπέκη.
 
*Βρέθηκε και άλλος, ψαρεύοντας τουρίστες,  με βανάκι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για μακρινή κούρσα. Τούτος,  μάλλον, έκατσε ήσυχα και δεν τόλμησε να κάνει τον ζόρικο σε αστυνομικούς!
 
*Γίνεται καθημερινά, μέρα και νύχτα, το… «έλα να δεις» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με το πλήθος των πτήσεων και τους χιλιάδες ξένους που έρχονται για τις διακοπές τους. Μια κατάσταση που δεν την πρόβλεψαν και ούτε μπορούν σήμερα να την ελέγξουν!
 
*Και με τόσο χαμό πώς να μην κουβαλάνε και να μεταδίδουν τον κορωναϊό. Να ένας παράγοντας, ,λοιπόν, που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα.
 
*Δεν γνωρίζουν ή κι αν γνωρίζουν το παραβλέπουν ακόμα και ντόπιοι το κολύμπι στην παραλία του Ρεθύμνου. Σε μερικά σημεία, ευδιάκριτα, μάλιστα, υπάρχουν πινακίδες που ενημερώνουν ότι τα νερά είναι ακατάλληλα για μπάνιο. Παρόλα αυτά το πρωί κάποιοι κολυμπούν!
 
*Και βέβαια θα είναι μια αξέχαστη πεζοπορία, για όσους την επιχειρήσουν την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουλίου το πρωί,αυτή στο φαράγγι του Κουρταλιώτη, στα νότια του Ρεθύμνου. Θα έχει και κολύμπι στον ποταμό που διασχίζει το φαράγγι μέχρι την «Λίμνη» του Πρέβελη. Τυχεροί όσοι επιχειρήσουν την πεζοπορία και το κολύμπι!
 
*Μεγάλο ερωτηματικό που την «καίει» είναι για τη Ν.Δ. εάν θα πάρει την αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές.
 
*Αισιόδοξο εμφανίστηκε στέλεχος του Πα.Σο.Κ. για τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει στις εκλογές και είπε «… Η καλύτερη προοπτική για μας (Πα.Σο.Κ.) είναι αυτοδυναμία Μητσοτάκη  με πεσμένο τον Τσίπρα…»
 
*Τα ψηφοδέλτια των «πράσινων» στην Κρήτη, λέγεται, θα έχουν χρώμα Ανδρουλάκη. Στο Ηράκλειο, η αντιδήμαρχος  Μαρία Καναβάκη παίζει ψηλά.
 
*Ακούγονται και άλλα ονόματα και στις άλλες πόλεις του νησιού με καθαρότητα που θα σημάνουν την ανανέωση…
*Ερωτούν ψηφοφόροι του Πα.Σο.Κ.- Κιν.Αλ. «ποιά σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση εννοεί ο Ανδρουλάκης; Την συγκυβέρνηση με τον Συ.Ριζ.Α.;» Ίσως να δοθεί απάντηση στις ερχόμενες εκλογές.
 
*Φτάσαμε, λοιπόν, στα χρόνια που για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου… με την δικαστική απόφαση στεφάνωσαν τον πρωταγωνιστή του φόνου Κορκονέα και άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση. Καυστικές ήταν οι ανακοινώσεις των προοδευτικών κομμάτων που δεν ξεχνούν!
 
*Οι απατεώνες που συνεχίζουν να κάνουν… θραύση σε ηλικιωμένους και αφελείς δεν χάθηκαν! Ετοιμάζουν και πάλι τα σχέδια τους πριν χτυπήσουν.
 
*Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις από δήμους και φορείς υπάρχει σκέψη να ματαιωθούν, εφόσον ο ιός συνεχίζει να έχει αυξητικές τάσεις στις κοινωνίες. Κάποιοι πιστεύουν είναι ατρόμητοι και νομίζουν ότι είναι αστεία!
 
*Αν μείνουν χρήματα από την ακρίβεια στα βασικά είδη κατανάλωσης θα ψωνίσουμε στις εκπτώσεις από 11 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.
 
*Τα ενοίκια «πνίγουν» τους Έλληνες και αρκετούς καταστηματάρχες στην αγορά της πόλης του Ηρακλείου. Τα δύσκολα θα είναι όταν φύγουν οι τουρίστες και η ακρίβεια, που προβλέπεται  θα «τρώει» το εισόδημα του καταναλωτή και το 2023. 
 
*Θα κάνει ρεκόρ φέτος ο τουρισμός στην Κρήτη και θα πλησιάσει(μπορεί και να τα ξεπεράσει)τα επίπεδα του 2019. Οι αισιόδοξοι προβλέπουν ότι θα τα ξεπεράσει…
 
*Αλλά το μεγάλο πρόβλημα την τρέχουσα περίοδο παραμένει το σοβαρό έλλειμμα στα εργατικά χέρια στα ξενοδοχεία. Αυτοί που έφυγαν έφυγαν, δεν ξαναγυρίζουν! Μόνο υπό προϋποθέσεις και εφόσον αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι και όχι ως δουλικά!
 
*Η Κρήτη παραμένει δημοφιλής προορισμός και  για Ευρωπαίους με χοντρά πορτοφόλια! Υπάρχει αριθμός επαγγελματιών που παρατηρεί «κόσμο στους δρόμους αλλά όχι στα μαγαζιά».
 
* Επανέρχεται μετά από δυο χρόνια διακοπής από 1-7 Ιουλίου, η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» στο Ρέθυμνο και στους χώρους του Δημοτικού Κήπου. Η εβδομάδα θα πλαισιωθεί από πλήθος εκδηλώσεων με ενδιαφέρον και μικρασιάτικο χρώμα!
 
*Μπόρης: Δεν πάει διακοπές ο κορωναϊός αλλά δεν πάμε ούτε εμείς διακοπές γιατί μείναμε από ρευστό!