Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Φτιάξτε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια

Χειροποίητα στολίδια από πηλό

χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιάξτο μόνος σου

Βαρεθήκατε να βλέπετε σε όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τα ίδια στολίδια; Θέλετε να βάλετε τη δική σας ... πινελιά στα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας; Είναι πιο εύκολο από ότι φαντάζεστε!

Το υλικό που θα χρειαστείτε, το οποίο θα βρείτε σε μαγαζιά με είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας, βιβλιοπωλεία, ακόμη και σε κάποια πολυκαταστήματα είναι ο πολυμερικός πηλός.

Για τα σχέδια των στολιδιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορμάκια της κουζίνας ή καλούπια με τα οποία φτιάχνουμε μπισκότα!

Θα χρειαστούμε:

Πολυμερικό πηλό, πλάστη, καλαμάκι από σουβλάκι, φόρμες, κορδέλες ή κορδονάκια, λαδόκολλα και ταψί για το ψήσιμο.

χριστουγεννιάτικα στολίδια πηλός

Ο πηλός ζεσταίνεται με τα χέρια ή τον πλάστη. Πλάθουμε τον πηλό στο σχήμα που θέλουμε, χρηιμοποιώντας τα χέρια μας ή τις φόρμες. Τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα, δημιουργώντας την υποδοχή από όπου θα κρεμαστούν.

Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, με απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε φούρνο, στους 110-130 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν περνάμε την κορδέλα ή το σχοινάκι, από όπου θα τα κρεμάσουμε στο δέντρο.

Διακοσμούμε τα στολίδια, βάφοντάς τα με ακρυλική μπογιά, ή κολλώντας πάνω αυτοκόλλητα, glitter ή κοχύλια. Το τελευταίο βήμα είναι να τα "περάσουμε" με ένα βερνίκι γενικής χρήσης... και έτοιμα!

Κρεμάστε τα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ή στολίστε τα πακέτα των δώρων που θα προσφέρετε!