Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Χαράτσι όπως επί… Οθωμανών

Στα πέριξ

*Επιτελικό Κράτος σημαίνει να επιβαρύνεις του πολίτες με το πράσινο χαράτσι, που θα ανακοινώσουν ότι θα είναι προσωρινό μέτρο. Αλλά στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!

*Ότι επιβάλλεται δεν παραγράφεται για να αναπνεύσει, ακόμα και στα δύσκολα ,ο πολίτης.

*Δοκιμασμένη οθωμανική μέθοδος η επιβάρυνση ! Ποιος θα πληρώσει την ανικανότητα; Φυσικά ο Έλληνας φορολογούμενος, είτε ως φορολογούμενος  είτε ως καταναλωτής…

*Τούτο σημαίνει ότι δεν θα επιβαρυνθεί το… Επιτελικό Κράτος των… αρίστων του Μητσοτάκη! Ούτε τα εξήντα και πλέον μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και οι πολυάριθμοι, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι κ.λπ  του Μαξίμου…

*Αποδείχτηκε ανίκανη η κυβέρνηση στην τραγωδία των Τεμπών, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη φωτιά της βάσης της Αγχιάλου, στη Ρόδο, στην Πάρνηθα, στον Έβρο, στην τεράστια καταστροφή του Θεσσαλικού Κάμπου.

*Πνίγηκε στις πλημμύρες του Κάμπου το Κράτος του Μητσοτάκη. Πριν κάηκε  στις πυρκαγιές που σάρωσαν στον Έβρο.

*Απέτυχε και σε άλλο τομέα η κυβέρνηση, ενώ έπρεπε να δοθούν στον κόσμο που πνίγηκε στα λασπόνερα, γαλότσες, γάντια και μάσκες, δεν τους δόθηκαν. Το είπε υγειονομικός του χώρου!

*Και μετά το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας που θα μετακινηθεί ο Κικίλιας; Συνήθισε τις πολλές μετακινήσεις και όπου κι αν πάει δεν θα πει «όχι».

*Ο μόνος σταθερός και έμπιστος του Μητσοτάκη είναι ο Γεραπετρίτης. Δοκιμασμένος!

*Χάσαμε εντελώς από κανάλια και ραδιόφωνα το Σκέρτσο που τον είχαμε συνηθίσει παλαιότερα κάθε βράδυ στα πλατό!

*Το εμπεδώνουν σιγά,σιγά στον Συ.Ριζ.Α. ότι έρχεται η διάσπαση σε κομματίδια. Οπότε τελειώνει και το κόμμα εξουσίας. Η συνεργασία με τον Καμμένο είναι στα αρνητικά της ιστορίας του.

*Στα άξια λόγου επιτεύγματα του δημάρχου Μαλεβιζίου και εκ νέου υποψήφιου Μενέλαου Μποκέα είναι η αφαλάτωση του νερού του Αλμυρού ποταμού στο Ηράκλειο. Θα βοηθήσει, σίγουρα και την πόλη του Ηρακλείου που υποφέρει από χρόνια.

*Δημοσιογραφία της πλάκας! Εκεί καταντήσαμε να πεθάνουν τη μεγάλη τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα που φιλοξενείται στη Γηροκομείο Αθηνών. Κατάντια!

*Τραμπούκος δημάρχου στην Κρήτη είναι κοινοτάρχης; Δεν το πιστεύω αν και μου το μετέφεραν αξιόπιστοι αναγνώστες της στήλης.

*Στη Λένα Πλάτωνος, μια μεγάλη μορφή της Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής με περγαμηνές, θα απονεμηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» που απονέμει ο δήμος Ηρακλείου…

*Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στις 7 το βράδυ της Τετάρτης. Άξια πάντα!

*Τόσες επισκέψεις υποψηφίων δεν τους έχουν γνωρίσει ποτέ οι επικεφαλής φορέων στις πόλεις της Κρήτης. Μετά την εκλογή τους χάνονται και δεν βρίσκονται στην επίλυση θεμάτων που αντιμετωπίζουν…

*Επισκέψεις καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους!

*Οι απατεώνες δεν έχουν μόνιμη έδρα που δρουν. Χτυπάνε από την Πρέβεζα μέχρι την Κίσσαμο. Προσοχή σε όσους σας τηλεφωνούν και προσπαθούν να σας παγιδεύσουν δήθεν ότι θα κατατεθούν χρήματα στον λογαριασμό σας από κρατικές επιδοτήσεις.

*Το πάει σε πλήρη κατάρρευση το ΕΣΥ στην Κρήτη η κυβερνητική πολιτική. Τώρα σειρά έχουν τα νοσοκομεία στην ανατολική Κρήτη και πρώτο το ιστορικό Βενιζέλειο με τη γιγαντιαία προσφορά στην περίθαλψη…
*Κλινικές κλείνουν και όσοι περιμένουν από χρόνια να χειρουργηθούν, θα πρέπει να αναμένουν και άλλα τόσα χρόνια. Εάν στο μεταξύ δεν έχουν κλείσει και οι κλινικές που είναι σε λειτουργία…

*Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός είναι στο στόχαστρο του Μητσοτάκη για να περάσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα.

*Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και για να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί απαιτείται ο ξεσηκωμός. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των  νοσοκομείων της Κρήτης παρακολουθούν  με θλίψη την πορεία της δωρεάν περίθαλψης που δεν έχει πάτο.

*Αθόρυβα έζησε αθόρυβα «έφυγε» στα 84 χρόνια της η Χριστίνα Μοτάκη, το γένος Κουτρουλάκη, στην πόλη του Ρεθύμνου. Δημιούργησε αξιόλογη οικογένεια, είδε παιδιά και εγγόνια και σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στο τελευταίο της σπίτι στο κοιμητήριο του Σπηλίου. Η στήλη απευθύνει τις συλλυπητήριες ευχές στην οικογένειά της, να είναι γεροί να την θυμούνται.

*Μπόρης: Οι διαρρήκτες στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, πρόσφατα, άνετοι πήραν ότι πήραν και είχαν τον χρόνο να πιουν και αναψυκτικά για να… ξαποστάσουν!