Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Χοιρινό με πράσα

Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

χοιρινό πράσα συνταγή

Εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη.

Υλικά

1 1/2 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο

1 1/2 κιλό πράσα χοντροκομμένα

1/2 ποτήρι λάδι

1/2 ποτήρι κρασί

1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρέας κομμένο σε κύβους έως ότου ροδίσει

"Σβήνουμε" με κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό

Σε μισή ώρα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, με λίγο νερό αν χρειάζεται, και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.