Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Χρηματοδοτήσεις 250.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Από το Υπουργείο Εσωτερικών

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου χρηματοδοτείται έκτακτα με το ποσό των 250.000,00 € με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου προκείμενου να προχωρήσει σε άμεση αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο στις 26 Φεβρουαρίου 2019 (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ) αλλά και να αντιμετωπίσει φαινόμενα λειψυδρίας με δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης (προϋπολογισμού 100.000 ευρώ).

Η συγκεκριμένη πίστωση ήταν αποτέλεσμα της επίσκεψης του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 31 Ιουλίου όπου παρουσίασε στον Υπουργό αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγίου Βασίλειου, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή, και υπέβαλε ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο αίτημα χρηματοδότησης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου δήλωσε σχετικά: «Κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες σύνταξης και υποβολής του τεχνικού δελτίου αιτηθήκαμε της χρηματοδότησης για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση του στην χρηματοδότηση του Δήμου μας και τον Υφυπουργό Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την  έμπρακτη στήριξη του στο αίτημα μας και την ουσιαστική συμβολή του ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα ο Υπουργός να εγκρίνει τις σχετικές χρηματοδοτήσεις.»