Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Χταπόδι κρασάτο με ντομάτα στην κατσαρόλα

Νηστίσιμη συνταγή από τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Μαγείρων νομού Ηρακλείου, Δημήτρη Γιαλούρη

νηστίσιμη συνταγή χταπόδι γιαλούρης

ΥΛΙΚΑ

1 χταποδι (1/2 –2 κιλά)
150 γραμ, κόκκινο κρασι
2 κρεμμύδια
300 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
250 γραμμάρια ελαιόλαδο
λίγο ντοματοπολτό
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το χταπόδι, το πλένουμε πολύ καλά να φύγει όλη η άμμος που τυχόν θα έχει στις βεντούζες.

Κόβουμε την κουκούλα και τα πλοκάμια, τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν, όχι πάρα πολύ.

Τα ξεπλένουμε, κρατώντας το μισό ζωμό τους.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, βάζουμε το χταπόδι να τσιγαριστεί λίγο έως ότου μυρίσει και το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε 2-3 ποτήρια ζωμό, το αλατοπίπερο και τον ντοματοπολτό, τελειώνοντας το φαγητό προσέχουμε και συμπληρώνουμε με ζωμό ή νερο αν χρειαστεί.

[ ΧΤΑΠΟΔΙ ,ΠΙΛΑΦΙ ] …