Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Χωρίς νερό ζεις, χωρίς Φέισμπουκ όμως;

Γράφει η Άντζελα Ζιούτη

Πολλοί από τους σημερινούς πενηντάρηδες θα ξανασυναντήσουν τον εφηβικό τους έρωτα μετά από τριάντα και βάλε χρόνια

Πολλοί από τους σημερινούς πενηντάρηδες θα βάλουν τον Μάρκ Ζάκερμπεργκ, τον ιδρυτή του Facebook σε εικόνισμα. Κι αυτό, διότι θα ξανασυναντήσουν τον εφηβικό τους έρωτα μετά από τριάντα και βάλε χρόνια.

Παραδείγματος χάρη η Σόνια και ο Λάκης. Γνωρίστηκαν στο Λύκειο του Στρεμπενιώτη. Η Σόνια ήταν σωστό ζιζάνιο, μέτρια μαθήτρια μόλις μετά βίας περνούσε τις τάξεις. Πάντα έμενε μεταξεταστέα για τον Σεπτέμβριο. Μόλις είχε αρχίσει να βάφει τα καστανά της μαλλιά, με τη ρίζα να ξεπετιέται κάθε μήνα και τα φρύδια της τα έβγαζε με τσιμπιδάκι. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο λυκειάρχης της έδωσε τότε τρεις μέρες αποβολή. Μόλις είχαν καταργηθεί και οι ποδιές και φορούσε διαρκώς μίνι φούστες με κάτι μπλουζάκια όλο στάμπες. Όταν έβλεπε τον λυκειάρχη πήγαινε ξυστά ξυστά από τον τοίχο. Και δεύτερη αποβολή; Πάει πολύ. Μόλις είχε ξεκινήσει και το κάπνισμα. Ένα πακέτο Μάλμπορο κρυμμένο μέσα στο μπουφάν και στα διαλλείματα παράνομες τζούρες στις τουαλέτες των γυναικών.

Είχε μόλις δύο χρόνια που ο Λάκης ξυριζότανε κιόλας. Καμιά φορά άφηνε ένα μουστακάκι σαν τον Φαίδωνα Γεωργίτση στη γνωστή ταινία του Δαλιανίδη. – «Βρε, μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις αυτή», του είπε μια μέρα ο φίλος του ο Γιώργος για να τον πειράξει. Μιλάμε για μεγάλη καψούρα. Μετά από έναν χρόνο η Σόνια και ο Λάκης αποφοίτησαν. Η Σόνια δεν πέρασε πουθενά και πήγε να δουλέψει στη βιοτεχνία, από όπου έπαιρνε τα μπλουζάκια με τις στάμπες. Ο Λάκης πέρασε στην ΑΣΟΕΕ Αθηνών. Δεν την ξαναείδε από τότε. Αυτός γνώρισε μία συμφοιτήτρια του, την Αρετή. Παντρεύτηκαν και έχουν δύο παιδιά. Και ξαφνικά ένα βράδυ λίγο πριν φύγει από το φοροτεχνικό του γραφείο στο Μαρούσι, του ήρθε μήνυμα στο Φέισμπουκ.«Εμείς η τάξη του 1985 στο Στρεμπενιώτη έχουμε Reunion, τάδε ημερομηνία και ώρα, τάδε μπαράκι». Η Σόνια; Άραγε η Σόνια θα έρθει, σκέφτηκε; Έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια και τσουπ μετά από δύο εβδομάδες στη συνάντηση των συμμαθητών. Ώρα εννέα το βράδυ ακριβώς. Έβαλε το χέρι του στο πόμολο της πόρτας να μπει στο μπαρ. Κόμπλαρε λίγο στην αρχή. Έχει αλλάξει. Τα μαλλιά του αραίωσαν μπροστά, έχει κάνει φαλακρίτσα κιόλας και η κοιλιά που ήταν κάποτε φέτες τώρα μοιάζει πιο πολύ με καρπούζι.

«Εσύ ποιος είσαι;» του φώναξε ο διοργανωτής του reunion από το βάθος. Ένιωσε ακόμη πιο άσχημα. Ώστε τόσο πολύ άλλαξε από τότε; Ξερόβηξε και απάντησε «Ο Λάκης. Καθόμουνα πάντα τελευταίο θρανίο στο παράθυρο για να λιάζομαι και με φωνάζατε φυτό». Η Σόνια κάπνιζε καθισμένη σε μια πολυθρόνα. Είχε παχύνει πολύ. Τρεις γέννες είναι αυτές. Πριν την κρίση είχε δικιά της βιοτεχνία και έραβε αντρικά κοστούμια. «Να πάρε και ένα προσκλητήριο, τον άλλο μήνα παντρεύω την κόρη μου» είπε στον Λάκη.

Έβαλε τα γυαλιά πρεσβυωπίας και κοίταξε την οθόνη του κινητού της. Ήθελε να του δείξει την κόρη της σε μία πόζα της στο Facebook. Όμως το Facebook τίποτα. Μαύρο. Αφού για τουλάχιστον έξι ώρες έμεινε εκτός λειτουργίας το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας αναστάτωση στη Σόνια, αλλά και σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, - οι οποίοι χωρίς νερό ζουν, χωρίς Facebook όχι - έψαχναν μάταια την αιτία. Εκτός από το ότι η Σόνια δεν έδειξε ποτέ το πρόσωπο της μελλόνυμφης κόρης της στον Λάκη, οι μετοχές του Ζάκερμπεργκ κατρακύλησαν, με τις απώλειες να υπολογίζονται σε ένα ποσό άνω των 7 δις. δολαρίων. Η καημένη, η Σόνια ούτε καν μπόρεσε να δείξει το καμάρι της και ο καημένος ο Ζάκερμπεργκ ούτε καν το φανταζόταν.

Δημοσιεύθηκε στο ethnos.gr