Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ψυχοκοινωνικό εργαστήρι διαχείρισης άγχους και στρες

Προσφέρει στους πολίτες η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητα Δήμου Ρεθύμνης - Ενημέρωση για ομάδα διαχείρισης άγχους από το Κέντρο Κοινότητας

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ. Άννα Ελευθεριάδου- Γκίκα, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι  ξεκινά ψυχο-εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα “Στρες και άγχος στην καθημερινότητα” από την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας.  

Το εργαστήρι στοχεύει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας του τοπικού πληθυσμού μέσα από το συντονισμό μικρών ομάδων που θα εστιάζουν σε θέματα εκπαίδευσης στη διαχείριση των ψυχοκοινωνικών πτυχών του στρες και του άγχους. Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες που διαβιούν στο Ρέθυμνο. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, πρωινές ώρες. Κάθε συνάντηση θα διαρκεί περίπου 3 ώρες και θα χρησιμοποιηθούν βιωματικές τεχνικές. Κάθε κύκλος θα περιλαμβάνει 6 εργαστηριακές συναντήσεις και θα αναλυθούν θέματα όπως η κατανόηση των μηχανισμών στρες και άγχους, τρόποι  δημιουργίας και  συντήρησης τους, τεχνικές διαχείρισης.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κοινότητας (Γερακάρη 24, πάροδος), στο τηλέφωνο 2831051916 και στο e-mail: ken.koinotitas.reth@gmail.com. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.