Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Ψυχρολουσία της γερμανικής κυβέρνησης στην Κρύα Βρύση"

"Λεβέντικη, ομόφωνη, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου κατά του γερμανικού ταμείου. Νίκη του Κινήματος Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών"

Ο  Αριστομένης Συγγελάκης,  Συγγραμματέας Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα, συγχαίρει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Βασιλείου που "αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του περί αποδοχής της πρότασης του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης να προσφύγει στο περιβόητο Γερμανικό Ταμείο για το Μέλλον προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης και τη δημιουργία Μουσείου. Πρόκειται για μία ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημάρχου και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Βασιλείου και αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια!

Με την σημερινή κρίσιμη απόφασή του ο ηρωικός και μαρτυρικός Δήμος Αγίου Βασιλείου θέτει φραγμό στην προσπάθεια διείσδυσης της γερμανικής κυβέρνησης στους Μαρτυρικούς Δήμους της Πατρίδας μας, θέτει φραγμό στην προσπάθεια να τεθεί η σύγχρονη ελληνική ιστορία υπό γερμανικό έλεγχο. Όλοι μαζί, το Εθνικό Συμβούλιο Δεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι Ενώσεις Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής και οι Μαρτυρικοί Δήμοι της Ελλάδας θέτουμε φραγμό στο εγχείρημα παραχάραξης της Ιστορίας και ακύρωσης της διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.

Αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς και συγχαρητηρίων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Χαρά Βρυλάκη και Θανάσης Χαριτάκης, που καταψήφισαν την αρχική απόφαση τον Μάιο και έδωσαν δημοσιότητα στο ζήτημα. Αξίζουν επίσης μνείας οι Ενώσεις Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι πολίτες (με πρώτο τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μανούσο Παραγιουδάκη), που ξεσηκώθηκαν απέναντι στις μεθοδεύσεις της γερμανικής κυβέρνησης να διεισδύσει και να ελέγξει την ιστορική μνήμη στην Κρύα Βρύση. Αλλά και οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που έδωσαν την απαιτούμενη δημοσιότητα.

Ας το καταλάβουν καλά άπαντες: δεν θα επιτρέψουμε τη δυσφήμηση της Μάχης της Κρήτης και της Εθνικής μας Αντίστασης, δεν θα ανεχθούμε την σχετικοποίηση των ναζιστικών εγκλημάτων και τη μετάθεση της ευθύνης για τις θηριωδίες του Γ' Ράιχ από τους θύτες στα θύματα, δεν θα επιτρέψουμε ΠΟΤΕ στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών να γίνει διαχειριστής της Ιστορικής Μνήμης της Πατρίδας μας. Και δεν θα ανεχθούμε άλλο όσους Έλληνες διευκολύνουν από αφέλεια ή ιδιοτέλεια τα σχέδιά τους!

Το επόμενο βήμα είναι να απευθυνθεί άμεσα ο Δήμος Αγίου Βασιλείου στην Περιφέρεια Κρήτης για να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία Μουσείου στην Κρύα Βρύση. Θα στηρίξουμε αυτή την ενέργεια με όλες μας τις δυνάμεις. Και το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για να τιμήσουμε την Ιστορία της Mαρτυρικής Κρύας Βρύσης και να στηρίξουμε την προσπάθεια των κατοίκων της να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη των ηρωικών νεκρών της - θυμάτων των ειδεχθέστατων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε στην Κρύα Βρύση και στα άλλα χωριά του Κέντρους η ναζιστική Γερμανία - στυγερά εγκλήματα τα οποία αρνείται να αναγνωρίσει εμπράκτως η δημοκρατική Γερμανία αποδίδοντας Δικαιοσύνη & Αποζημίωση...

Χαιρόμαστε που ο ιστορικός και αιματοβαμμένος Δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, που πρωταγωνίστησε στην απόκρουση της προπαγάνδας του ανεκδιήγητου Χάνιντς Ρίχτερ και στην ματαίωση της επαίσχυντης συνόδου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Χερσόνησο το 2018, μπαίνει ξανά στην πρώτη γραμμή του αγώνα και με την ιστορική του απόφαση δείχνει το δρόμο ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ σε όλους τους μαρτυρικούς δήμους της χώρας!

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!

ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!"