Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ψώνια ... με φειδώ, ακόμη και στις εκπτώσεις

Θερινή εκπτωτική περίοδος εν αναμονή της πρώτης δόσης του φόρου - Έρευνα αγοράς και προσοχή συνιστά η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου

εκπτώσεις τζανάκης κρήτη φόροι χρήματα

Αυλαία, χθες, για τις θερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων και στην Κρήτη, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να ευελπιστούν αύξηση της κίνησης και του τζίρου τους. "Το κλίμα είναι περιορισμένο. Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται η 1η δόση των φόρων" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 9,1 ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι "ίσως το τουριστικό κύμα να δώσει κάποια ώθηση". 

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ντόπιοι καταστηματάρχες έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες οικονομικής κρίσης, όσο κι αν αποτελεί άθλο το να καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα στο παρόν οικονομικό κλίμα.

Ο Νίκος Τζανάκης κάλεσε τους καταναλωτές να μην παρασύρονται από διαφημίσεις για προσφορές, να κάνουν μια προσεκτική βόλτα και έλεγχο της αγοράς πριν καταλήξουν στην αγορά τους. Να βεβαιωθούν για την πολιτική του καταστήματος σε περίπτωση αλλαγής, να ελέγχουν διεξοδικά το προϊόν και να είναι προσεκτικοί στη χρήση πιστωτικών καρτών.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου και ο Εμπορικός Σύλλλογος Ηρακλείου, σε μια συμβολική κίνηση για να ενισχύσει την εκστρατεία κατά της χρήσης της πλαστικής σακούλας, θα διανέμει οικολογικές τσάντες στους καταναλωτές κατά την περίοδο αυτή.

Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά ... προς όφελος των πολυεθνικών

"Ναι" στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλώτών, Νίκος Τζανάκης, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα και ότι εξυπηρετείται η κάλυψη αναγκών σε έκτακτη έλευση τουριστών.

"Η Κυριακάτικη λειτουργία ανταγωνίζεται ευθέως τα καταστήματα των ντόπιων" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο κ.Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι θα ήταν κατανοητό να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις σε ημέρα αργίας, σε ειδικές περιπτώσεις, αν υπήρχε προγραμματισμένη έλευση ικανού αριθμού τουριστών - και πάντα σε συνεννόηση με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο.

Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με τον κ.Τζανάκη, η εργασία τις Κυριακές οδηγεί σε καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, εξουθενώνει τους εργαζόμενους και δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού των αλυσίδων, κατά τρόπο άδικο, προς την ντόπια αγορά.