Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ωμή παραβίαση του Συντάγματος

Στα πέριξ

*Η νέα χρονιά, το 2024, που θα ανατείλει σε λίγες μέρες, να φέρει υγεία, χαρά και κάθε τι που προσδοκά καθένας στο σπίτι του. Ας είναι ένας  χρόνος με περισσότερα ευχάριστα και ελπιδοφόρα.

*Το Σύνταγμα δεν προβλέπει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ε και;

*Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το παραβιάζει ωμά και θα παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση…

*Να μην μείνει ένας φορέας στο Δημόσιο, όλα να ξεπουληθούν!

*Στα 81 του χρόνια πέθανε ο Σόιμπλε, γνωστός και μισητός στους Έλληνες από τα χρόνια των μνημονίων, με νοοτροπίες ναζί!

*Είχε προτείνει στον Βενιζέλο η Ελλάδα να φύγει για κάποια χρόνια από το ευρώ…

*Ευτυχώς που δεν του έστησαν …μνημείο, όπως είχε προτείνει σε συνέντευξή του, για τις σκληρές πολιτικές συνεχούς λιτότητας…

*Η ιστορία θα τον κρίνει σκληρά είπε ο Βαρουφάκης και ο Τσακαλώτος τον χαρακτήρισε σκληρό και πονηρό.

*Η ακρίβεια εξακολουθεί να στριμώχνει τη μεσαία τάξη που ποντάρει ο Μητσοτάκης…

*Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών, ακόμα και υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος. Υποφέρουν, όπως και όλοι οι Έλληνες της μεσαίας τάξης από τις κάθε τόσο διογκούμενες τιμές σε όλα τα είδη ευρείας κατανάλωσης.

*Σε έξαρση είναι οι ιώσεις στην Κρήτη και στα νοσοκομεία παρατηρείται συνωστισμός, ιδίως σε παιδιά. Πολλοί γονείς που σπεύδουν στα νοσοκομεία, αναχωρούν για τους ιδιώτες γιατρούς, φοβούμενοι επιβάρυνση.

*Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης, γνωρίζοντας ως ειδικός επιστήμονας, διαπιστώνει κοκτέιλ ιώσεων κορωνοϊού και γρίπης, αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία και θανάτων, και αύξηση εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας…

*Συστήνει με την πολύχρονη επιστημονική εμπειρία που διαθέτει οι άνω των 60 χρόνων με σοβαρά προβλήματα υγείας να ακολουθήσουν εμβολιαστικό πρόγραμμα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

*Πειθαρχεί στον Μητσοτάκη ο Βορίδης και θα υπακούσει στην κομματική γραμμή όταν θα έλθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών. Μετά τις ευρωεκλογές.

*Αντέδρασε πρόσφατα αλλά για να… αντιδράσει!

*Από το προσωπικό του απόθεμα θα δώσει ένα  σημαντικό ποσό ο Στέφανος Κασσελάκης για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες του κόμματος ως το τέλος του χρόνου…

*Αναφέρθηκε χωρίς να διαψευστεί ότι από το νέο χρόνο θα προχωρήσει σε δραστικές περικοπές, μέσα στις οποίες είναι και η «Αυγή» και ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο».

*Κάτω του 3%, όριο εισόδου στη Βουλή, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσκοπικά χαρακτηριστικά, είναι η Νέα Αριστερά…

*Τακτικές παρουσίες στα έδρανα του Κοινοβουλίου έχουν οι Νάσος Ηλιόπουλος και Θεανώ Φωτίου…

*Ο Διονύσης Τεμπονέρας, ανερχόμενο στέλεχος του Συ.Ριζ.Α. κινείται ως «ελεύθερος σκοπευτής» και δεν υπακούει στα προστάγματα. Ελεύθερο πουλί!

*Ρόλο συμβούλου στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, φαίνεται ότι θα αναλάβει ο Κώστας Λαλιώτης. Είχαν συνεργασία παλαιότερα ως υπουργός ο δεύτερος.

*Χάνει τη δυναμική του το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, και  οι κλινικές του υπολειτουργούν, είδε πρόσφατα Ηρακλειώτης σε επίσκεψή του σε ασθενή, συγγενικό του πρόσωπο…
 

*Το πάει αργά-αργά και μεθοδευμένα για κατάρρευση ο Χρυσοχοΐδης στο γενικότερο πλαίσιο διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης…

*Το ΕΣΥ, σύμφωνα με τις κυβερνητικές επιταγές πρέπει να καταρρεύσει και η Δημόσια Υγεία να περάσει στους ιδιώτες…

*Περισσότερη διαλυτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που οι γιατροί προσπαθούν με κάθε τρόπο να το κρατήσουν όρθιο…

*Οι κάτοικοι στον γειτονικό νομό δείχνουν να μην νοιάζονται και μένουν… αρακτοί στις πολυθρόνες τους!

*Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στην Κεντρική Μακεδονία και ο πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. Νίκος Ανδρουλάκης μετά από επίσκεψή του εκεί δήλωσε ότι μια στις τρεις κλινικές κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας .

*Κλήσεις της Τροχαίας δεκάδων χρόνων, ίσως και μισού αιώνα… ξύπνησαν δήμοι και εάν δεν δεσμεύουν από οφειλέτες το φορολογικό τους μητρώο στις εφορίες, μπλοκάρουν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες…

*Πολίτης του Ηρακλείου, λοιπόν, που είχε ξεχάσει τις οφειλές του από κλήσεις παράνομης στάθμευσης στην πόλη του Ηρακλείου, τη δεκαετία του 1980, όταν ζήτησε φορολογική ενημερότητα, πληροφορήθηκε ότι είχε δεσμευτεί  το ΑΦΜ του από τον δήμο Ηρακλείου…
*Ο πολίτης είχε λησμονήσει τις οφειλές του από τις κλήσεις αλλά όχι οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου που απελευθέρωσαν το ΑΦΜ αφού προχώρησε σε ρύθμιση της οφειλής. Άκουσον-άκουσον, λοιπόν: Οι οφειλές από τα πρόστιμα της παράνομης στάθμευσης είχαν φτάσει σε κεφάλαιο 1500 ευρώ και με τις προσαυξήσεις στα 4.300 ευρώ…

*Και βέβαια ανάμεσα στις δυο πλευρές δεν υπήρξαν περιθώρια διαπραγμάτευσης για το ύψος του χρέους. Ολόκληρο το ποσό με τις προσαυξήσεις, που φθάνουν στα όρια του παραλογισμού, μπήκε σε ρύθμιση καταβολής δόσεων σε 24 μήνες.

*Δεν γιόρτασαν παραπονούμενοι φέτος τα Χριστούγεννα οι έμποροι της Κρήτης. Ευτυχώς κινήθηκαν οι αγορές και μπήκαν χρήματα στα ταμεία τους. Παρότι η παραγωγή λαδιού ήταν μειωμένη και οι επιδοτήσεις δόθηκαν κουτσουρεμένες στους αγρότες…

*Ελπίζουν ίδια εικόνα να συναντήσουν και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Κάτι αλλάζει, λένε.

*Το ίδιο φαινόμενο και φέτος τα Χριστούγεννα! Πίσω από τα στολίδια, τα λαμπάκια και τα χαμόγελα βρίσκονταν οι άστεγοι, «πεταμένοι» από τη ζωή!

*Δεν θύμιζε Χριστούγεννα ο καιρός φέτος. Μάλλον Πάσχα με την καλοκαιρία θύμιζε. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές για μερικές ημέρες από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

*Πολλαπλασιάζονται τα επεισόδια στις οικογένειες στο Ηράκλειο και στους άλλους νομούς της Κρήτης, όσα καταγγέλλονται στις αστυνομικές Αρχές, και είναι προς τα πάνω από τον προηγούμενο χρόνο.

*Η χαμηλή παραγωγή  λαδιού φέτος είναι βέβαιο θα εκτοξεύσει τις τιμές πώλησης του προϊόντος.

*Αντιπολίτευση στη Ν.Δ. υπάρχει μόνο από το εσωτερικό της και όχι από άλλο κόμμα, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τον ετοιμάζουν με υποψηφιότητα από την Ν.Δ. για την Ευρωβουλή.

*Στα 59 της χρόνια στο Ηράκλειο πέθανε η Ελένη Κτιστάκη, υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. μετά από γενναία μάχη που έδωσε με την καταραμένη αρρώστια. Είχε μια ξεχωριστή προσφορά στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία…

*Γυναίκα της ζωής, της παράταξης και της προσφοράς την αποχαιρέτησε με δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης.

*Αξιέπαινη η πρωτοβουλία των αστυνομικών της Κρήτης να συγκεντρώσουν τρόφιμα για να διανεμηθούν σε συνανθρώπους μας ευπαθών ομάδων.

*Εγκρίθηκε η μελέτη για την κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου σε δημόσιο κτήμα του στρατοπέδου «Κουνδουράκη», στην περιοχή της Σωχώρας. Στους χώρους του θα εκτεθούν όλοι οι αρχαιολογικοί θησαυροί που είναι διάσπαρτοι δεξιά κι αριστερά.

*Μπόρης: Μετά τον δήμο Αθηναίων ο Μπακογιάννης θα παρακολουθήσει σεμινάρια πολιτικής στην Αμερική και θα επανέλθει. Τα είπαν και τα συμφώνησαν πρόσφατα με τον θείο Κυριάκο!