Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Όσα δεν σας είπαν ποτέ για το μαλακτικό μαλλιών

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε...και αλλιώς
μαλακτικό μαλλιά σαμπουάν χρήσεις

Οι περισσότερες γυναίκες - αν όχι όλες - χρησιμοποιούν μαλακτικό μετά το λούσιμο των μαλλιών τους, ώστε αυτά να ενυδατωθούν και να γίνουν πιο μαλακά. Το θέμα είναι όμως, ότι δεν γνωρίζουν όλες πως ακριβώς λειτουργούν αυτά τα προϊόντα, καθώς πολλές φορές μπορεί να αποδυναμώσουν αντί να δυναμώσουν την τρίχα. Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα πιο σημαντικά μυστικά των conditioner και μάθετε πως να το χρησιμοποιείτε σωστά.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο styling των μαλλιών σας: Σε περίπτωση που θέλετε π.χ. να κάνετε χαλαρές μπούκλες σαν αυτές που δημιουργεί το θαλασσινό νερό, απλώς βάλτε λίγη ποσότητα στις άκρες των μαλλιών σας, όσο αυτά είναι νωπά.

Χρησιμοποιείστε το για την ενυδάτωση των θυλάκων των τριχών σας: Τον χειμώνα οι άκρες των μαλλιών έχουν την τάση να ξηραίνονται, οπότε μια φορά το μήνα καλό θα είναι να κάνετε μάσκα με conditioner από τη ρίζα στην άκρη, ώστε να έχετε μαλακά και ενυδατωμένα μαλλιά.

Χρησιμοποιείστε πρώτα το conditioner και μετά το σαμπουάν σας: Αυτή η τακτική βελτιώνει την τρίχα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, το conditioner μετά το λούσιμο δεν ξεπλένεται εντελώς, επομένως τα μαλλιά σας βαραίνουν, χάνοντας τον όγκο και την ελαστικότητα τους.

Ορισμένα conditioner ίσως βλάψουν την τρίχα σας: Μπορεί κατά βάση ο ρόλος αυτών των προϊόντων να είναι η επανόρθωση των μαλλιών, όμως όσα από αυτά περιέχουν σιλικόνη αφαιρούν από την τρίχα τα θρεπτικά συστατικά της, οπότε προτιμήστε silocone-free προϊόντα.

Μην βάζετε conditioner στη ρίζα των μαλλιών σας: Ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι πρώτα στις άκρες και μετά ανεβαίνετε προς τα πάνω, μέχρι τη μέση του μήκους των μαλλιών σας.

e-radio.gr