Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Όταν η χώρα καίγεται οι κυβερνητικοί χορεύουν και κάνουν διακοπές!

Στα πέριξ

*Ο ένας τα… σπάει στο ζεμπέκικο, ο άλλος την κοπανάει για διακοπές και η Ελλάδα καίγεται! Που να βρουν ευαισθησία να πάψουν τα γλέντια και τα πάρτι και να κλάψουν που καίγεται η πατρίδα. Είναι εκλεκτοί του Μητσοτάκη κι ας καούν τα… κάρβουνα!

*Αποπέμφθηκαν από τον πρωθυπουργό…τιμωρό για τις άκρως προκλητικές πράξεις τους, ο ένας από την υποστήριξη της Ν.Δ. στην επανεκλογή του ως περιφερειάρχης, ο… χορευταράς, και ο άλλος από υπουργός Προστασίας του πολίτη. Είπαν μετά από αυτό, προφανώς αφού του ανάγκασαν, ένα «συγνώμη κάναμε λάθος» και ξέπλυνα τις αμαρτίες τους!

*Κάποια στιγμή για να… ολοκληρώσει το έργο του στην Περιφέρεια όπως είπε, σήκωσε αντάρτικο ο Πατούλης αλλά υποχρεώθηκε να πει ότι «για το καλό του κόμματος» εγκαταλείπει…

*Για μια… βουτιά στο Μαράθι στα Χανιά, μετά από όλα αυτά, πετάχτηκε οικογενειακώς ο Κυριάκος για να… ανασάνει και γύρισε πάλι στην Αθήνα!

*Βρίσκουν και τα κάνουν κι αν μιλήσεις σου λένε «πάψτε μας ψήφισε το 41%»

*Η Ελλάδα κυβερνιέται με τον αυτόματο πιλότο! Την εγκατέλειψαν και νοιάζονται για το βόλεμά τους και το ταμείο τους με τις απευθείας αναθέσεις.

*Οι φωτιές έκαψαν το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη. Το επιτελικό κράτος έγινε, πλέον, ανέκδοτο.

*Τραγωδίες και επί Τσίπρα και επί Μητσοτάκη αλλά επί κυβέρνησης του δεύτερου το κακό έχει παραγίνει!

*Χώρα της χαλαρότητας του ωχαδελφισμού των τριημέρων και της ανευθυνότητας. Κάτι ήξερε ο Ερντογάν που έλεγε και ξανάλεγε «θα έρθομε ένα βράδυ». Αλλά και την ημέρα δεν θα είχε δυσκολίες!

*Τσακάλι ο Χαρδαλιάς υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής! Έδωσε στη δημοσιότητα δυο φορές φωτογραφία να στέκεται μπροστά σε χάρτη χαρακτηρισμένο απόρρητο!

*Δυστυχώς ,σε ένα τέτοιο κρίσιμο υπουργείο δεν μπορούσε να διακρίνει και να αξιολογήσει τα ευαίσθητα εθνικά θέματα.

*Τα δύσκολα έχουν αρχίσει να έρχονται και ότι απόμεινε πάει κι αυτό για πούλημα αφού το ευτελίσουν για να το παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα σε εξευτελιστικές τιμές…

*Το ΕΣΥ του Χρυσοχοΐδη περνά αθόρυβα στους κερδοσκόπους και ο λαός, εάν δεν έχει να πληρώσει νοσήλια και επεμβάσεις στα χειρουργικά τραπέζια «κλάψε με μάνα μου κλάψε με».

*Σε διατεταγμένη υπηρεσία με άκρα νεοφιλελεύθερη πολιτική που χαράσσει με τους κεφαλαιοκράτες ο  Μητσοτάκης.

*Οι γιατροί του ΕΣΥ στο Ρέθυμνο με αφορμή τις μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, τονίζουν σε ανακοίνωση τους ότι τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση με ευθύνη της κυβέρνησης…

*Η παθολογική κλινική στο νοσηλευτικό κατάστημα του Ρεθύμνου λειτουργεί εικονικά με μετακινούμενους γιατρούς που τα ωράρια εργασίας τους είναι εξουθενωτικά…

*Στην τουριστική σεζόν που τρέχει, λόγω του αριθμού των τουριστών, οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες αλλά στο υπουργείο Υγείας κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια και δεν συμβαίνει κάτι.

*Η δυσφήμηση που μεταφέρεται στις χώρες των επισκεπτών, για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας δεν έχει και… τόση σημασία!

* «Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η παρουσία κατοχικού στρατού σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε.», είπε ο Μητσοτάκης από την Κύπρο. Το είπαν και άλλοι άπειρες φορές στο παρελθόν αλλά δεν αλλάζει κάτι.

*Το ερώτημα προέρχεται από πολλούς… ρομαντικούς Πα.Σο.Κ ους: Όσοι σύντροφοι είχαν πάει στο ψηφοδέλτιο του Πατούλη θα στραφούν τώρα στο συνδυασμό του Χαρδαλιά στις εκλογές της Περιφέρειας;

*Πως θα λειτουργήσει ο Ανδρουλάκης εάν θα πάνε με τον Χαρδαλιά, τον εκλεκτό του Μητσοτάκη; Θα τους κρατήσει στο κόμμα ή θα τους αποπέμψει μια και είχε πει ότι οι περιφερειακές εκλογές είναι μια καθαρά κομματική μάχη;

*Και είπαν και τι δεν είπαν από την κυβέρνηση για τους ήρωες πυροσβέστες που έπεσαν στη μάχη στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου! Όταν επέστρεφαν με το καράβι μετά από ένα πολύωρο κουραστικό ταξίδι βρήκαν… κρεβάτι για να ξεκουραστούν τα πατώματα και τις πολυθρόνες του πλοίου. Δεν φρόντισαν να τους εξασφαλίσουν μια καμπίνα με κρεβάτι!

*Τέτοια γκαντεμιά! Τους χειμώνες πνιγόμαστε, τα καλοκαίρια καιγόμαστε σε όλη τη χώρα και τις άλλες εποχές ή μας θάβουν τα ερείπια από τους σεισμούς.

*Στα ψηλά ο πληθωρισμός στην Ελλάδα στα τρόφιμα όταν στην Ευρωζώνη υπάρχει αποκλιμάκωση…

*Θα επέμβει η κυβέρνηση των επιδομάτων!

*Σπριντ από τις οικογένειες των νέων φοιτητών στις πόλεις που επέτυχαν στην εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές, για να «κλείσουν» σπίτι σε λογική και αξιοπρεπή τιμή ενοικίου…

*Πόλεις που κάποτε είχαν… παραγωγή σε χαρούπια και χωροφυλάκους, διαθέτουν σήμερα ακίνητα για ενοικίαση ολίγων τετραγωνικών μέτρων σε απλησίαστες τιμές και αρνούνται και διαπραγμάτευση…

*Εφτά στα δέκα ακίνητα, γκαρσονιέρες  ενοικιάζονται  πάνω από 400 ευρώ.

*Το πρόβλημα είναι τεράστιο και βέβαια δεν αφορά μόνο στους φοιτητές αλλά και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που ίσα που τα βγάζουν πέρα με τον μισθό που λαμβάνουν.

*Κάποιοι ή βρίσκουν συγκάτοικο ή επιστρέφουν στον τόπο κατοικίας τους.

*Δυο γνωστοί και σπουδαίοι δημοσιογράφοι, ολοκληρώνοντας την δημοσιογραφική τους καριέρα αποφάσισαν να επιστρέψουν στην γενέτειρά τους και να προσφέρουν με τις γνώσεις τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος  στην ορεινή Γορτυνία και η Σίλα Αλεξίου στην Αίγινα όπου ζει δεκαετίες…

*Έχουν και δυναμική και πάθος σε ότι αναλαμβάνουν και θα ανταμειφθούν από τους συνδημότες τους, ελπίζουμε, που θα τους εμπιστευτούν. Καλή επιτυχία στη νέα τους αποστολή, λοιπόν.

*Μπόρης: Θα μας επισκεφθούν ξανά οι υψηλές θερμοκρασίες τον Αύγουστο, καήκαμε αρκετά τον Ιούλιο.