Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ύμνοι του Μίκη στην «1η Πολιτισμική Συνάντηση Μαθητών»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - 2.000 νέοι τραγούδησαν με τον Βασίλη Λέκκα

Δύο χιλιάδες περίπου μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Ηρακλείου τραγούδησαν και χόρεψαν ύμνους-τραγούδια  του Μίκη Θεοδωράκη στην επιτυχημένη εκδήλωση  της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρκαλοχώρι όπου όλοι χειροκρότησαν θερμά τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Βασίλη Λέκκα την ορχήστρα του μουσικού σχολείου και τις μαθητικές χορωδίες.

Η εκδήλωση-αφιέρωμα στο Μίκη, με τίτλο "Η 1η Πολιτισμική συνάντηση μαθητών", μαγνήτισε τη νέα γενιά, εκπαιδευτικούς, πολίτες και πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο στο ανοιχτό θέατρο Αρκαλοχωρίου στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη με τη συνεργασία του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα, όλων των σχολείων του Αρκαλοχωρίου και του Παγκρητίου συλλόγου "οι φίλοι Μίκη Θεοδωράκη".

Παράλληλα με το μουσικό πρόγραμμα έγιναν από τους μαθητές δράσεις εικαστικού, εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο πνεύμα του Μίκη όπως και χορός από το καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου. Τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, τον Βασίλη Λέκκα, τους καλλιτέχνες, πολίτες, καλωσόρισαν με χαιρετισμό μιλώντας παράλληλα για το μεγάλο έργο-παρακαταθήκες  του Μ. Θεοδωράκη ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Μίνωα Μανώλης Φραγκάκης, ο Ηρακλής Γαλανάκης  εκπρόσωπος του Παγκρητίου συλλόγου "οι φίλοι Μίκη Θεοδωράκη" και η καθηγήτρια Μαρία Χαραλαμπάκη εκ μέρους των σχολείων.

"Το έργο, το πνεύμα του Μίκη Θεοδωράκη είναι πολύ δυνατό και μας ενώνει όλους", τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι, “η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με όλους τους φορείς και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και δράση που αναδεικνύει τον πολιτισμό την τέχνη την ιστορία του τόπου μας”. Ο κ.Πιτσούλης ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, όπως και ο Δήμαρχος κ Φραγκάκης, οι εκπαιδευτικοί και όλοι που συμμετείχαν στη διοργάνωση από την πλευρά τους ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για τη στήριξη της εκδήλωσης όπως και τον Βασίλη Λέκκα  και τους άλλους καλλιτέχνες. Επίσης για την επιτυχία της εκδήλωσης τα συγχαρητήριά τους στους διοργανωτές έδωσαν, οι παριστάμενοι Βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Μανώλης Συντυχάκης. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Παγκρήτιου συλλόγου "Οι φίλοι Μίκη Θεοδωράκη" όπως και όλα τα στελέχη της διοργάνωσης συνεχάρησαν για την επιτυχή οργανωτική στήριξη την εικαστικό Φωτεινή Κοκολάκη, την υπεύθυνη του προγράμματος ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως η ίδια είπε, "στόχος μας είναι η μεγάλη αυτή η σχολική γιορτή να γίνει ετήσιος θεσμός σε ένα τόπο που έχει υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες της φύσης σε μία κοινότητα που δημιουργεί σκέψη και προβληματισμό. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και μόνο με τη δημιουργική παρουσία των νέων θα δοθεί προοπτική για γόνιμο μέλλον". Η ίδια ανέφερε ότι το σημερινό αφιέρωμα αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στον Μίκη Θεοδωράκη που έγιναν στο Αρκαλοχώρι τον περασμένο Σεπτέμβριο και που είχαν την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

 Στην επιτυχία της εκδήλωσης της γιορτής-αφιέρωμα  στο Μίκη αναφέρθηκαν οι δύο οικοδεσπότες, ο Γυμνασιάρχης και ο Λυκειάρχης Αρκαλοχωρίου κκ Κώστας Στειακάκης και Θανάσης Μάνταρας, οι οποίοι επίσης ευχαρίστησαν τον Βασίλη Λέκκα το μουσικό καλλιτεχνικό σχολείο και όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στην πρώτη πολιτισμική συνάντηση μαθητών.