Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

‘Φωτισμένη’ ενημέρωση…

Γράφει ο Γιώργος Αρκουλής

Στην δημοσιογραφία αποτελεί μείζον αξίωμα:

«Δεν χρειάζεται ν’ ασχολείσαι υπερβολικά με την υγεία, όταν έχεις μπροστά σου την ‘αρρώστια’»

Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει εδώ και μπόλικα χρόνια, με τα έντυπα και τα σάϊτ της ενημέρωσης να είναι πλήρως στρατευμένα σε κομματικές παρατάξεις. Κι’ αν θίγω σήμερα την σπέκουλα, την παραπληροφόρηση αλλά και την σιγή σε ζητήματα που θα έπρεπε να προβάλλονται με δυναμική, είναι επειδή έχει ενοχλήσει η υπερβολική –διάβολε- προβολή του νέου φωτισμού του Παρθενώνα (και όχι της… Ακρόπολης, που γράφει και σπικάρει η μιντιακή μας προχειρότητα).

Αναρωτιέται, λοιπόν, κάποιος:

Αν αφιερώνεται από τα ΜΜΕ τόσος μεγάλος θόρυβος και αντίστοιχη δημοσιότητα για τον φωτισμό ενός μνημείου, πόσος –αντίστοιχα- θα πρέπει να δοθεί στα διαλυμένα καταλύματα της Καρδίτσας, που συνεχίζουν εδώ και αρκετά 24ωρα να ζουν μέσα στα ΣΚΟΤΑΔΙΑ της έλλειψης ΑΜΕΣΗΣ συμπαράστασης; Προφανώς η πληγωμένη Καρδίτσα δεν προσφέρεται ως θέμα επίδειξης κυβερνητικού (ή δημοτικού…) έργου, οπότε, ιδού που μας λούζει το λαμπερό φως του Παρθενώνα.

Μιλάμε για μια νοοτροπία που αποτελεί ντροπή για την έντιμη ενημέρωση.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο «Θρύλος» του Πειραιά, γνωρίζει από χθες τον ‘γολγοθά του’ για την συνέχεια της πορείας του στο τσάμπιονς λιγκ: Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτυ και Μαρσέϊγ!!!

ΥΓ: Αν αφεντικό (της Μαρσέιγ) είχε παραμείνει ο Μπερνάρ Ταπί, κάτι θα μπορούσε να γίνει, αφού της έχουμε πάρει τον αέρα…

Πηγή: zougla.gr