Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

3o Αφιέρωμα στο Ιταλικό Κινηματογράφο Μικρού Μήκους

Την Τρίτη 4 και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» του κτιρίου Ανδρόγεω

Στο πλαίσιο του Δικτύου Έλληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο AIAL φέρνει στην Ελλάδα το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους, που περιλαμβάνεται στο Tempo Forte, μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι ταινίες, σε ιταλική γλώσσα με υπότιτλους, έχουν τεθεί δωρεάν στη διάθεση όλων των Ιταλικών Πρεσβειών και Μορφωτικών Ινστιτούτων του κόσμου από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και της Διεθνής Συνεργασίας.

Οι ταινίες μικρού μήκους του αφιερώματος προβάλλονται σε δύο βράδια διαρκείας περίπου 80' το καθένα, και αντιπροσωπεύουν μια επιλογή από τα πιο ενδιαφέροντα έργα των Ιταλών σκηνοθετών τα τελευταία δύο χρόνια στο είδος της κωμωδίας, του δράματος και του ντοκιμαντέρ.

Στο Ηράκλειο οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 4 και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 21:00 στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» του κτιρίου Ανδρόγεω. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει το Επίτιμο Υποπροξενείο της Ιταλίας σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΚΑΖΑΛΙ, το οποίο πραγματοποίησε τον ελληνικό υποτιτλισμό των ταινιών, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Deltagraphix.