Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

8 εναλλακτικές χρήσεις της πούδρας που θα σας καταπλήξουν

Πολλές εναλλακτικές χρήσεις

πούδρα χρήσεις εναλλακτικές

Ακόμα κι αν το μωρό σας έχει πια μεγαλώσει, η πούδρα παραμένει απαραίτητη στο σπίτι σας. Κι αυτό γιατί έχει πολλές εναλλακτικές χρήσεις που θα σας καταπλήξουν:

Στο κρεβάτι: Βάλτε πούδρα ανάμεσα στα σεντόνια σας το καλοκαίρι, ώστε να απορροφηθεί ο ιδρώτας που βγάζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στα κοσμήματά σας: Αν έχετε πολλές αλυσίδες και κοσμήματα που έχουν μπλεχτεί μεταξύ τους, ρίξτε λίγη πούδρα και στη συνέχεια τραβήξτε με μία καρφίτσα τους κόμπους που έχουν σχηματιστεί στα κοσμήματά σας.

 

Σε λεκέ από λάδι: Η πούδρα απορροφά τις λιπαρές ουσίες. Όταν πέσει λάδι επάνω σας, πριν πλύνετε το ρούχο, ρίξτε πρώτα λίγη πούδρα για να τραβήξει τον λεκέ.

Στα παλιά έπιπλα: Τα παλιά έπιπλα συνήθως βγάζουν μια μυρωδιά υγρασίας και μούχλας. Για να την ξεφορτωθείτε βάλτε λίγη πούδρα στον πάτο των συρταριών και από πάνω τοποθετήστε χαρτί ή ύφασμα για να μην λερώσετε τα ρούχα σας.

Στα λιπαρά μαλλιά: Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά βάλτε λίγη πούδρα στα χέρια σας και τρίψτε το κεφάλι σας για λίγα λεπτά.

Για τα μυρμήγκια: Για να εμποδίσετε τα μυρμήγκια να... εισβάλουν στο σπίτι σας βάλτε πούδρα σε όλες τις πόρτες.

Στα γάντια για το πλύσιμο πιάτων: Αν θέλετε να διατηρείτε τα γάντια σας φρέσκα για πιο πολύ καιρό, τότε βάλτε πούδρα στο εσωτερικό και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Στο ξύλινο πάτωμα: Αν έχετε βαρεθεί να ακούτε το τρίξιμο σε κάποια σημεία του ξύλινου πατώματός σας, βάλτε λίγη πούδρα στα κενά και θα δείτε πως ο θόρυβος θα μειωθεί αισθητά.

enikos.gr