Koυκιά φάβα
Συνταγή για τέσσερα άτομα της Αγγελικής Γερμανάκη-Σηφάκη της ταβέρνας «Α-Α» Αρμένων Ρεθύμνου
26.12.2013
Υλικά
Ένα κιλό ξερά κουκιά
Ένα τέταρτο από το ποτήρι κρασιού λάδι
Τρεις κουταλιές της σούπας λεμόνι
Αλάτι και κρεμμύδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα κουκιά το προηγούμενο βράδυ να μαλακώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να τα σκεπάσει και τα βράζουμε.
Όταν βγάλουν αφρό τα ξαφρίζουμε, πετάμε το πρώτο νερό, τα ξεπλένουμε και θα βάζουμε ξανά σε καθαρό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν λίγο.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, λάδι και λεμόνι (γίνονται πιο άσπρα).
Τα αφήνουμε να ψηθούν και τα ανακατεύουμε συχνά.
Όταν γίνουν χυλός είναι έτοιμα για κατανάλωση και τα σερβίρουμε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι πάνω…