Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Koυκιά φάβα

Συνταγή για τέσσερα άτομα της Αγγελικής Γερμανάκη-Σηφάκη της ταβέρνας «Α-Α» Αρμένων Ρεθύμνου

κουκιά φάβα φαγητό μαγειρεύει συνταγή

Υλικά

Ένα κιλό ξερά κουκιά

Ένα τέταρτο από το ποτήρι κρασιού λάδι

Τρεις κουταλιές της σούπας λεμόνι

Αλάτι και κρεμμύδι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα κουκιά το προηγούμενο βράδυ να μαλακώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό μέχρι να τα σκεπάσει και τα βράζουμε.

Όταν βγάλουν αφρό τα ξαφρίζουμε, πετάμε το πρώτο νερό, τα ξεπλένουμε και θα βάζουμε ξανά σε καθαρό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν λίγο.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι, λάδι και λεμόνι (γίνονται πιο άσπρα).

Τα αφήνουμε να ψηθούν και τα ανακατεύουμε συχνά.

Όταν γίνουν χυλός είναι έτοιμα για κατανάλωση και τα σερβίρουμε με λίγο λάδι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι πάνω…