Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Mελομακάρονα

Συνταγή της Μαρίας Τζαγκαράκη για 50 γλυκίσματα στο «Πάνακρον»

μελομακάρονα γλυκά πάνακρον τζαγκαράκη

Υλικά

Ένα κιλό αλεύρι περίπου που πλάθεται σε μαλακή ζύμη, ένα νεροπότηρο κρασί, ένα νεροπότηρο ζάχαρη, τρία νεροπότηρα λάδι, ένα μπέικιν , ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα και μισό κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο.

Εκτέλεση

«Χτυπάμε» το λάδι με το κρασί ρίχνοντας διαδοχικά  τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν ανακατεμένα με το αλεύρι. Τα ψήνουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 170 βαθμών και ετοιμάζουμε το σιρόπι  με δυο φλιτζάνες ζάχαρη, δυο φλιτζάνες μέλι και δυο φλιτζάνες νερό. Βράζοντας το σιρόπι το ρίχνουμε καυτό στα κρύα μελομακάρονα. Σε 20’ της ώρας είναι έτοιμα για κατανάλωση.