Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Mια αλλιώτικη χωριάτικη

Πολύχρωμη, πλούσια με φέτα, κουκουνάρι και σταφίδες αλλά και με μια καυτερή πιπερίτσα για να εξισορροπήσει τη γλύκα του ξηρού φρούτου.

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου - gastronomos.gr

Μερίδες: για 4-6 μερίδες
Προετοιμασία: 20΄
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

    3-4 ντομάτες, κομμένες κυδωνάτες
    20 ντοματίνια πολύχρωμα (κόκκινα, κίτρινα, τιγρέ), κομμένα στη μέση
    2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες + 1 καυτερή, ψιλοκομμένη
    2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη, ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
    2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός ή βασιλικός ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
    ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
    1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
    2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
    200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    120 ml αγουρέλαιο
    λίγη φίνα αφρίνα (ανθός αλατιού)

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Σφάλμα | Made in Creta

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.