Mια αλλιώτικη χωριάτικη
Πολύχρωμη, πλούσια με φέτα, κουκουνάρι και σταφίδες αλλά και με μια καυτερή πιπερίτσα για να εξισορροπήσει τη γλύκα του ξηρού φρούτου.
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου - gastronomos.gr
Μερίδες: για 4-6 μερίδες
Προετοιμασία: 20΄
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
3-4 ντομάτες, κομμένες κυδωνάτες
20 ντοματίνια πολύχρωμα (κόκκινα, κίτρινα, τιγρέ), κομμένα στη μέση
2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες + 1 καυτερή, ψιλοκομμένη
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη, ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός ή βασιλικός ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
120 ml αγουρέλαιο
λίγη φίνα αφρίνα (ανθός αλατιού)
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.