Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Oι 4 εύκολες συνταγές για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού

Εδώ θα δεις τις δικές μας αγαπημένες συνταγές για κάθε ώρα της ημέρας!

Σήμερα, 16 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού. Και τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει αυτό εκτός από μια ημέρα αφιερωμένη στο φαγητό;

Επειδή όμως με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες είναι αυτονόητο πως δεν θα απολαύσεις το αγαπημένο σου φαγητό μέσω κάποιας υπηρεσίας delivery, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το ταλέντο σου στη μαγειρική.

Εδώ θα δεις τις δικές μας αγαπημένες συνταγές για κάθε ώρα της ημέρας!

Το πιο θρεπτικό brunch για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου

Υλικά για μια μερίδα:

2 αυγά
2 φέτες μπέικον
30 γραμμάρια ρόκα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι πρόσθεσε το ελαιόλαδο και περίμενε να ζεσταθεί. Ψιλόκοψε το μπέικον. Σώταρε για 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Πρόσθεσε τα αυγά και ανακάτεψε μέχρι να ψηθούν. Πρόσθεσε στο τέλος το αλατοπίπερο και τη ρόκα. Βγάλε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και σέρβιρε.

Μπάρες δημητριακών για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο τη Δευτέρα

Υλικά για 8 τεμάχια των 65 γραμμαρίων το καθένα:

180 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
70 γραμμάρια καρύδια και φουντούκια
150 γραμμάρια μέλι
280 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα/ σοκολάτα υγείας
2-3 σύκα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και σπάστα ελαφρώς χρησιμοποιώντας γουδοχέρι . Στη συνέχεια πρόσθεσε τιςνιφάδες βρώμης. Τοποθέτησε το μέλι σε ένα μπολ και ζέστανέ το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε το μέλι στο μείγμα βρώμης και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα ταψί (20×25 cm) με αντικολλητικό χαρτί, τοποθέτησε το μείγμα, άπλωσέ το σε όλο το ταψί και πίεσε ελαφρώς με τα χέρια σου. Τοποθέτησέ το στο ψυγείο μέχρι να το ξαναχρειαστείς. Σε μπεν μαρί λιώσε τη μαύρη σοκολάτα και έπειτα άπλωσέ την πάνω από το μείγμα βρώμης. Πλύνε τα σύκα και κόψτα σε σχετικά λεπτές φέτες. Τοποθέτησε τις φέτες σύκου πάνω από τη σοκολάτα και πίεσε ελαφρώς με τα χέρια σου. Τοποθέτησέ το στο ψυγείο για μία ώρα ή όλη τη νύχτα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για να το κόψεις, βρέξε ένα μαχαίρι με καυτό νερό, σκούπισέ το και έπειτα κόψε τις μπάρες σε ράβδους ή σε σχήμα που επιθυμείς.

Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο έως δύο ημέρες.

Η τέλεια σαλάτα για το μεσημέρι του Σαββάτου

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

1/2 πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο
1/2 μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια καρότα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κομμένο πράσινο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια μαγειρεμένα edamame
1-2 φλιτζάνια ψητά κάσιους
2 φλιτζάνια noodles (προαιρετικά)
κοτόπουλο, (εναλλακτικά αντί για κοτόπουλο μπορείς να βάλεις γαρίδες)

Για το ντρέσινγκ:

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγη σκόνης σκόρδου
προαιρετικά: 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι ή μαγιονέζα

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε καλά (σε ένα μούλτι ή σε ένα σέικερ) όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το γιαούρτι ή το μαγιονέζα (αν τα βάλεις τελικά) και ανακάτεψε ξανά καλά, μέχρι να γίνει λείο.

Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε καλά με τα χέρια. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Κέικ αμυγδάλου με ricotta και λεμόνι για κάθε απόγευμα της εβδομάδας σου

Υλικά:

λιωμένο βούτυρο
250 γραμμάρια τυρί ricotta
1 φλιτζάνι (200ml) ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) αμύγδαλα αλεσμένα
1¼ φλιτζάνια (150 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¾ του φλιτζανιού συν 2 κουταλιές της σούπας (200 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
λίγο αλάτι
4 μεγάλα αυγά
ξύσμα από 3 μικρά λεμόνια ή 2 μεγάλα

Σιρόπι:

⅓ του φλιτζανιού (70 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
χυμό από 3 μικρά λεμόνια (ή 2 μεγάλα)

Γλάσο (προαιρετικό):

2 φλιτζάνια (250 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
2 έως 3 κουταλιές της σούπας (30 έως 40 ml) χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Αρχικά προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, άλειψε ένα ταψί για κέικ 9 ιντσών με το λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα μπλέντερ, ρίξε το τυρί, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και χτύπα τα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και άπλωσέ την ομοιόμορφα. Ψήσε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, 40 με 45 λεπτά. Άσε το κέικ να κρυώνει όσο θα φτιάχνεις το σιρόπι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, λιώσε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να σιροπιάσουν, περίπου 3 λεπτά. Ρίξε το σιρόπι πάνω από το κέικ και άφησέ το λίγο να κρυώσει πριν το γυρίσεις σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Εάν θες μπορείς να κάνεις με ένα μαχαίρι τρύπες στο κέικ για να μπει το σιρόπι.

Αν φτιάξεις γλάσο: Σε ένα μπολ βάλε τη ζάχαρη άχνη και 2 κουταλιές της σούπας (30ml) από το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά, προσθέτοντας περισσότερο χυμό ανάλογα με την υφή που θέλεις. Περίχυσε το γλάσο πάνω από το κέικ πριν το σερβίρεις.

Πηγή: Savoirville