Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Εργαστήρι για παιδιά και παρουσίαση στο artAmari Residency

Σάβ, 18 Μάιος 2013, 19:00
Αγροτουριστικός Πολυχώρος Πάνακρον, Αμάρι Ρεθύμνου
artAmari Residency εργαστήρι παρουσίαση

Workshop για παιδιά ηλικίας 9-13 ετών θα πραγματοποιήσει, το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 19.00, η Μεξικάνα εικαστικός Blanka Amezkua, στον Αγροτουριστικό Πολυχώρο Πάνακρον, στη Σχολή Ασωμάτων Αμαρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το κάθε παιδί θα πρέπει να φέρει το ψαλίδι του!

Μετά το workshop, στις 20.30, θα γίνει παρουσίαση της δουλειάς της καλλιτέχνιδας και της εμπειρίας της στο Αμάρι.

Η εκδήλωση θα γίνει στα πλαίσια του 1ου art Amari Residency που διοργανώθηκε από την εικαστικό Αγγελική Δουβέρη και φιλοξενήθηκε στο Πάνακρον. Η Blanka είναι η πρώτη συμμετέχουσα καλλιτέχνιδα και το artAmari το πρώτο residency σύγχρονης εικαστικής τέχνης στο ορεινό Ρέθυμνο.

Σκοπός του είναι να δημιουργηθούν πολιτισμικές γέφυρες ανάμεσα στην περιοχή του Αμαρίου και ξένους πολιτισμούς. Να γνωρίσουν καλλιτέχνες από άλλες χώρες την ομορφιά και τη μοναδικότητα του τόπου μας, αλλά και ο τοπικός πληθυσμός να προσεγγίσει και να οικειοποιηθεί τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

Είναι μια προσπάθεια που αγκάλιασε αμέσως ο πολυχώρος του Πάνακρον και ελπίζουμε να βρεθούν και άλλοι συμπαραστάτες και συνεργάτες στην πορεία.

Η προσπάθεια καταγράφεται σταδιακά στο www.artamari.wordpress.com και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook όπου μπορείτε να κάνετε like!