Top Menu

Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Σιροπιαστή καρυδόπιτα

Επιμέλεια: Μαρία Στρατηγάκη

καρυδόπιτα συνταγή μαγειρεύει κουζίνα

ΥΛΙΚΑ ΠΙΤΑΣ                                            

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
μισό φλυτζάνι ρακή ή κονιάκ
1 φλυτζάνι αλεσμένα καρύδια
1 κουταλάκι σόδα
ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα αλεσμένη
1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο αλεσμένο
1 μπέικιν πάουντερ
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΥΛΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΟΥ

2 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη, για μερικά λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν λίγο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος, στο οποίο θα το ψήσουμε και βάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω - κάτω) για ακριβώς 35 λεπτά.

Μετά αφήνουμε την πίτα για 5 λεπτά μέσα στο φούνο, αφού σβήσουμε το φούρνο και τη βγάζουμε. Αμέσως σιροπιάζουμε, έχοντας βράσει για 10 λεπτά τα υλικά του σιροπιού.

(Η επιτυχία του γλυκού αυτού έχει να κάνει με το χρόνο ψησίματος)

Καλή επιτυχία!