Top Menu

Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Πετιμεζόπιτα ... η Κρητική!

πετιμεζόπιτα κρητική συνταγή διατροφή

Η πετιμεζόπιτα είναι ένα από τα νοστιμότερα Κρητικά εδέσματα! Αγνή, απλή αλλά νηστίσιμη σε υλικά, δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με τα διάφορα σοκολατένια κέικ.

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτηράκι ρακί
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις  

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι, ώστε να φτιάξουμε ένα αραιό μείγμα, Αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο σισάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά έως ότου φουσκώσει αρκετά και πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα.