Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

«Φυσικά φαινόμενα και καταστροφές. Μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;»

Σάββατα με τους επιστήμονες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

φυσικές καταστροφές μουσείο φυσικής ιστορίας σάββατα με τους επιστήμονες

Ελάτε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα πιο συχνά καταστροφικά φαινόμενα στην Ελλάδα, όπως σεισμούς (με ή χωρίς τσουνάμι), πλημμύρες και ηφαιστειακές εκρήξεις. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Φυσικά φαινόμενα και καταστροφές. Μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;» με το Δρ Χαράλαμπο Φασουλά, Γεωλόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-12:30 «Στο εργαστήριο του Επιστήμονα». Παρατηρούμε πετρώματα και απολιθώματα που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές με το στερεοσκόπιο και τους μεγεθυντικούς φακούς του επιστήμονα (για όλες τις ηλικίες).
12:00-14:00 «Μέσα στα έγκατα της Γης». Μεταμορφώνουμε το εσωτερικό της Γης σε επιδαπέδιο παιχνίδι και με τους ήχους μουσικών οργάνων και καρτών, μαθαίνουμε τα διαφορετικά της στρώματα και τη σύνδεσή τους με τις φυσικές καταστροφές. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

   12:00-14:00  «Πριν ο Εγκέλαδος ξυπνήσει…», εμείς μαθαίνουμε πώς θα προστατευτούμε από αυτόν! Στη σεισμική τράπεζα του μουσείου, δανειζόμαστε δραστηριότητες του θεατρικού παιχνιδιού και με τη βοήθεια επιτραπέζιου παιχνιδιού, καρτών και μουσικής, ενεργοποιούμε τις αισθήσεις μας και μαθαίνουμε πώς θα πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά σε περίπτωση σεισμού. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

  13:00-14:00  «e-Παιχνίδιa διάσωσης». Γινόμαστε Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας και παίζουμε με τη βοήθεια τάμπλετς εικονικά παιχνίδια χώρου για τη διάσωση ατόμων ή εκθεμάτων του εκθεσιακού χώρου του μουσείου. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 13 ετών και πάνω και για ενήλικες).

 
Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν
Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν   ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν