Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Έρχεται …το Φεστιβάλ της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

«Περιβάλλον - Κρίση - Ανάπτυξη»

οικολογική κίνηση μιραμβέλλου συνέδριο

Λίγες μέρες έμειναν πριν την έναρξη του 1ου φεστιβάλ της ΟΚΜ, με θέμα «Περιβάλλον - Κρίση - Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2013 στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος Ξηροκάμπου, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Μέχρι στιγμής οι συμμετέχοντες, (σημαντικές οργανώσεις, φορείς και προσωπικότητες από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα) είναι πάνω από 50, ενώ λαμβάνουμε ακόμα νέες αιτήσεις. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές όπως: ο συγγραφέας από τη Χίο Γιάννης Μακριδάκης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Βάνα Σφακιανάκη, η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία, το WWF, ο Δήμος Αγ. Νικολάου, Σχολεία από το Ηράκλειο & τον Άγιο Νικόλαο, Οικολογικές οργανώσεις από όλη την Κρήτη, εκπρόσωποι του EcoCrete, Δίκτυα Εναλλακτικής Οικονομίας, Αρχαιολόγοι, Οικο-καλλιεργητές και πολλοί άλλοι!

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί το τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο καταρτίστηκε μετά από πολλές ώρες δουλειάς των μελών και των φίλων της ΟΚΜ. Την πρώτη μέρα (22/2 Παρασκευή) θα προβληθεί ταινία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ. Έπειτα, οι επόμενες 2 ημέρες (23-24/2) θα είναι γεμάτες με θεματικές συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, εργαστήρια για παιδιά και μουσικές συναυλίες με διάφορα συγκροτήματα. Τα παραπάνω θα λάβουν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος Ξηροκάμπου.

Με στόχους όπως η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα οικολογικά ζητήματα και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο περιβάλλον. Την ανάδειξη θετικών «οικονομικών» διεξόδων στα πλαίσια της βιωσιμότητας με σεβασμό στους φυσικούς πόρους. Όπως επίσης και την επαφή των κατά τόπους και κατά θέματος κινημάτων, φορέων, συλλογικοτήτων…

…ελπίζουμε και στην δική σας συμμετοχή, για να τα καταφέρουμε!
Σας περιμένουμε λοιπόν στο φεστιβάλ για να αναζητήσουμε μαζί ένα άλλο αύριο, μια άλλη ανάπτυξη, για την οποία καθοριστικότερος παράγοντας θα είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό.