Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Αγκινάρες στο φούρνο

Ένα από τα πιο νόστιμα λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας: αγκινάρες λεμονάτες στο φούρνο.

Αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες, ελαιόλαδο και μάραθο. Μία συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών

    12 τρυφερές αγκινάρες
    6 μέτριες φρέσκες πατάτες
    1 καρότο
    1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
    2 φρέσκα σκόρδα
    150 ml ελαιόλαδο
    4 - 5 κλων. μάραθο ή άνηθο
    Αλάτι
    Πιπέρι
    2 ζουμερά λεμόνια
    6 ντοματίνια

Εκτελεση

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε για να φτιάξουμε τις αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο είναι να καθαρίσουμε τις αγκινάρες. Μάθετε αναλυτικά πώς να καθαρίσετε τις αγκινάρες.

Αφού τις καθαρίσουμε, τις ρίχνουμε σε μπόλικο νερό με 2-3 στυμμένα λεμόνια, για να μην οξειδωθούν.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες μπουκιές.

Ξεπλένουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μικρή γάστρα μαζί με τις πατάτες.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τα φρέσκα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Σπάμε τα ντοματίνια με τα δάχτυλα και τα ρίχνουμε στη γάστρα.

Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό.

Σκεπάζουμε το φαγητό με τα κλωνάρια του μάραθου.

Βάζουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ºC για περίπου 35΄.

Ξεσκεπάζουμε, περιχύνουμε με το χυμό από 2 λεμόνια και ψήνουμε για 25΄περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μείνουν οι λεμονάτες αγκινάρες με πατάτες μόνο με το λάδι τους.

Πηγή: argiro.gr