Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Δε φταίμε εμείς", λένε οι φιλόλογοι για την "οδό Χορευτάκη"

Το θέμα δεν έχει τεθεί καν προς συζήτηση!

οδός χορευτάκη δημοτικό συμβούλιο φιλόλογοι

Μετά το δημοσίευμα του MadeinCreta για την επί 4,5 χρόνια αδιαφορία του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου για το αίτημα να μετονομαστεί η κεντρική οδός Ψαρών, σε "οδός Μ.Χορευτάκη" (δείτε εδώ), ο ένας εκ των δύο φιλολόγων που συμμετέχουν στην αρμόδια επιτροπή απαντά, υπογραμμίζοντας ότι οι φιλόλογοι δεν έχουν καν τοποθετηθεί, γιατί το θέμα δεν έχει τεθεί προς συζήτηση!

Η επιστολή - απάντηση του κ.Παναγιώτη Παρασκευά

Κύριε Δ/ντά,

οι δύο φιλόλογοι που έχουν οριστεί στην επιτροπή ονοματοθεσίας από την Περιφέρεια δεν εξέφρασαν άποψη για το θέμα του αειμνήστου Μανόλη Χορευτάκη, διότι απλά δεν τέθηκε σε συζήτηση, εφόσον δεν προτάθηκε από την οικεία δημοτική επιτροπή. Ούτε εξέφρασαν άποψη ότι δυσάρεστα γεγονότα δεν μπορούν να δοθούν σε οδούς. Τότε δεν θα πρεπε να ονομασθεί η συγκεκριμένη οδός Ψαρών που φυσικά αναφέρεται στο ολοκαυτωμένο νησί μας από τους Τούρκους ούτε κάθε άλλο παρόμοιο.

Απλά κατά το νόμο δεν επιτρέπεται αλλαγή ονόματος οδών που έχουν δοθεί παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν διευκρινίζονται.

Γιατί;

Είναι απορίας άξιο, γιατί δε συζητείται η εισήγηση - πρόταση των πολιτών του Ρεθύμνου, τώρα και ολόκληρα 4,5 χρόνια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετονομασία της οδού Ψαρών σε Μανώλη Χορευτάκη, στο στενό που δολοφονήθηκε ο τεταρτοετής φοιτητής.

Και δεν επιρρίπτουμε ευθύνες για την ολιγωρία λήψης απόφασης στους φιλολόγους που αποτελούν την επιτροπή ονοματοθεσίας, όσο στη δημοτική Αρχή, που - άγνωστο γιατί - συνεχίζει να κρατά το έγγραφο των δημοτών στο συρτάρι.

Ελπίζουμε σύντομα και εφόσον το θέμα ανασύρεται και πάλι, το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει ένα τέλος σε μια υπόθεση που είχε γίνει πανελλήνιο θέμα και δέχτηκε πληθώρα αρνητικών σχολίων.