Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Εκδηλώσεις στο Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη

To Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

δράσεις εκδηλώσεις φυσικό πάρκο ψηλορείτης

Το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, στo πλαίσιo του εορτασμού για την ένταξη της περιοχής στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO, διοργανώνει σε συνεργασία και με άλλους φορείς μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα:

·         Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου, θα διεξαχθεί πεζοπορική διαδρομή από το οροπέδιο της Νίδας (1.368μ) προς το Καμαραϊκό Σπήλαιο (1.700μ) και επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι. Θα διανεμηθεί δωρεάν ενημερωτικό έντυπο υλικό γνωριμίας με το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη (χάρτες της περιοχής, φυλλάδια κλπ). Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810 227609. (Ε.Ο.Σ Ηρακλείου)

·         Το Σάββατο 23 Ιουλίου, σε συνεργασία με το οικοτουριστικό γραφείο Green tour, θα διεξαχθεί πεζοπορική διαδρομή με διάσχιση του φαραγγιού των Πλατανίων, στην κοιλάδα του Αμαρίου. Για τα άτομα που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή θα υπάρξει ασφάλιση. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα  http://www.psiloritis-natural-...

·         Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου στο Σπήλαιο Μελιδονίου και ώρα 9.30μ.μ, στα πλαίσια του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου, διοργανώνεται συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων με τίτλο «Τα δέντρα διηγούνται». Είσοδος 5 ευρώ.

·         Την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο σπήλαιο Ιδαίον Άντρον – Νίδα και ώρα 9μ.μ, στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και τον Δήμο Ανωγείων, διοργανώνεται εκδήλωση με τη συμμετοχή σπουδαίων κρητικών καλλιτεχνών, η οποία θα περιλαμβάνει ποίηση, μουσική, τραγούδι, χορό και θεατρικά δρώμενα. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα προβολής του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη.

·         Την Τετάρτη 24 Αυγούστου και ώρα 8.30μ.μ, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρουσίαση του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη στην πλατεία του συνοικισμού του Μετοχιού στα Ανώγεια. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τον Γιάγκο Χαιρέτη.