Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Λουλούδιασε η πλατεία!

Καταρτισμένοι γεωπόνοι, με γνώση και εμπειρία βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας, πρόθυμοι να δώσουν τα "φώτα" τους σε κάθε απορία!

ανθοκομική έκθεση πλατεία Ελευθερίας ηράκλειο

Πρασίνισε και… ευωδίασε η ιστορική πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου με τα φυτά και τα λουλούδια που απλώθηκαν στον χώρο της, δίδοντας ένα ξεχωριστό αλλά ευχάριστο χρώμα στην περιοχή ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που εμφανίζονται από το πρωί κάθε μέρα εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες και παραθεριστές. Επιτέλους κάτι όμορφο γίνεται στην πλατεία… 

H Έκθεση Ανθοκομίας, δενδροκομίας, λαχανοκομίας, βοτάνων και έκθεση αγροτικού βιβλίου που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου φιλοξενείται στην Πλατεία Ελευθερίας και οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να την επισκεφθούν, να απολαύσουν το θέαμα, τις ευωδίες αλλά και να προμηθευτούν φυτά για το σπίτι ή ... το μποστάνι τους, ως τις 29 Μαΐου.

Και βέβαια καταρτισμένοι γεωπόνοι, με γνώση και εμπειρία βρίσκονται εκεί, πρόθυμοι να δώσουν τα "φώτα" τους σε κάθε απορία!

"Επιμένω ελληνικά" ... και στα φυτά!ανθοκομική έκθεση πλατεία Ελευθερίας ηράκλειο

Αν είστε υπέρμαχος του γνωστού "Επιμένω ελληνικά", στην έκθεση στην πλατεία Ελευθερίας μπορείτε να βρει ελληνικά είδη, όπως ο σχίνος, οι χαρουπιές, οι λυγαριές, κ.ά., δέντρα ή θάμνους. Όπως εξηγεί ο Χάρης Ουσταμανωλάκης από το "Γεωτροπισμό", "επίσης υπάρχουν φυτά που εδώ και πολλά χρόνια έχουν προσαρμοστεί και ευδοκιμούν, όπως ρογδιές, κλίβιες (που μας ήρθαν από τη Νότιο Αφρική), άσπρες κάλλες (γνωστές ως κρίνοι), ενώ στο εμπόριο υπάρχουν και αρωματικά φυτά όπως θυμάρι, ρίγανη, μέντα, φασκόμηλο και άλλα και φυσικό ο αμιγώς κρητικός δίκταμος!".

Κι ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που ... ότι κι αν κάνουν, δεν καταφέρνουν να διατηρήσουν τα φυτά τους ... ξεκινήστε από τα βασικά, δηλαδή το πότισμα:

"Σαν πρακτικό τρόπο για να δουμε αν χρειάζεται πότισμα ενα φυτό είναι να ακουμπάμε με το δάκτυλο λίγο το χώμα, σε βάθος 2-3 εκατοστών. Αν ειναι υγρό και νωπό, δεν ποτίζουμε, αν είναι στεγνό ποτίζουμε. Η γενική αυτή συμβουλή βέβαια προσαρμόζεται σε αυτά που "θέλει" το είδος ή η ποικιλία" - εξηγεί ο Χάρης Ουσταμανωλάκης.

Πληροφορίες για το αν το κάθε φυτό χρειάζεται πολύ ή λίγο νερό μπορείτε να βρείτε σε βιβλία ή παραγωγούς γεωπόνους, πολλούς από τους οποίους μπορείτε να συναντήσετε στην ανθοκομική έκθεση στην πλατεία Ελευθερίας ως την ερχόμενη Κυριακή!