Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας" και στο Ρέθυμνο

Στις 8-9 Μαρτίου 2018 και ώρα 8:30 – 13:00 για τα σχολεία  και 18:00- 20:00 για το κοινό

μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας wwf ελλάς βιώσιμη διατροφή

Το ταξίδι της κινητής βιωματικής έκθεσης του WWF Ελλάς για τη διατροφή συνεχίζεται στην Κρήτη,  με την περιβαλλοντική οργάνωση να προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά μιας καλύτερης διατροφής.

Έχοντας ήδη ταξιδέψει σε 12 πόλεις της χώρας, από τη Σύρο μέχρι την Αλεξανδρούπολη, το WWF Ελλάς ξεκινάει από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο το ταξίδι του και στην Κρήτη. Πρώτη στάση της εκστρατείας στην Κρήτη θα είναι το Ηράκλειο στις (5 - 6/3), ενώ οι δύο επόμενοι σταθμοί θα είναι το Ρέθυμνο (8-9/3) και τα Χανιά (12-13/3 ).

Βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και οικονομική διατροφή. Αυτά κι άλλα πολλά περιλαμβάνει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, αποκαλύπτοντας πώς μπορούμε μέσα από το πιάτο μας να προστατέψουμε και τον πλανήτη.

Όσοι βρεθούν στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Στόχος της πανελλήνιας εκστρατείας του WWF Ελλάς, «Υγιή Παιδιά, Υγιής Πλανήτης» είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και να αντιληφθούμε με βιωματικό τρόπο ότι οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν τόσο την υγεία μας όσο και την προστασία του πλανήτη.

Το «μενού» της νέας αυτής εκστρατείας περιλαμβάνει: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, τη νέα ιστοσελίδα του WWF για τη διατροφή www.wwf.gr/food, μία κινητή διαδραστική έκθεση και μία σειρά εκπαιδευτικών animations.

 

 

Μεγάλος δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Tο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος διανέμεται ήδη σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης η WWFσε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει  επιμορφωτικό εργαστήριο με θέμα «Διατροφή και Περιβάλλον», που  στοχεύει στην ενημέρωση και κατάρτιση 40 εκπαιδευτικών της περιοχής μας, ως προς την γνωριμία και την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού πακέτου της δράσης.

Η κινητή διαδραστική έκθεση με 5 περίπτερα θα φιλοξενηθεί στον χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.