Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μαθητική Αναδάσωση από τα σχολεία Μελάμπων και Αγίας Γαλήνης

Οι μαθητές των σχολείων προχωρούν στην ενέργεια αυτή με περίσσια περιβαλλοντική ευαισθησία και αυτό έχει και ουσία και συμβολισμό.

μαθητική αναδάσωση μέλαμπες αγία γαλήνη

Τα σχολεία Μελάμπων και Αγίας Γαλήνης την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 10.00π.μ.  υλοποιούν δενδροφύτευση στους ανοιχτούς χώρους των σχολείων και των οικισμών τους.

Οι μαθητές των σχολείων προχωρούν στην ενέργεια αυτή με  περίσσια  περιβαλλοντική ευαισθησία και αυτό τούτη την ώρα αυτό έχει και  ουσία  και  συμβολισμό.

Ουσία γιατί  γίνεται λίγους μήνες μετά από μια  ακόμα μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη  περιοχή των πέντε χωριών (Μελάμπων-Αγίας Γαλήνης-Σακτουρίων-Κρύας Βρύσης και Ορνές)  που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της γεωργικής παραγωγής στην περιοχή.

Συμβολισμό γιατί  οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει σοβαρή επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να απειλείται  το ίδιο το «Μέλλον» του τόπου τους. Το «Μέλλον» που δικαιωματικά τους ανήκει και που έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να νοιάζονται γι αυτό.

Εκφράζοντας με την αγωνία αλλά και τη βούληση τους    προχωρούν σε δράσεις με σκοπό να διαμορφώσουν το αύριο και να το κατευθύνουν  προς το καλύτερο.

Την  προσπάθεια  τους αυτή στηρίζει ανεπιφύλακτα ο Δήμος Αγίου Βασιλείου.