Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μεγάλες επιδόσεις για τους εκπροσώπους του κρητικού αθλητισμού

Σταύρος Αρναουτάκης: «Οι Κρήτες αθλητές και αθλήτριες με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους αναδεικνύουν την Κρήτη και την Ελλάδα στον κόσμο»

Συγχαρητήρια δήλωση για τις σημαντικές διακρίσεις που κατέγραψαν αθλητές και αθλήτριες από την Κρήτη με επτά μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις, έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογραμμίζοντας πως οι Κρήτες αθλητές και αθλήτριες αναδεικνύουν με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις του την Κρήτη και την Ελλάδα.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και της αθλήτριες για τις διακρίσεις τους σε δύο μεγάλες διοργανώσεις με παγκόσμια εμβέλεια», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. «Οι επιτυχίες που κατέγραψαν για μια ακόμα φορά οι αθλητές και αθλήτριες από την Κρήτη δικαιώνουν τους ίδιους, τους προπονητές, τις οικογένειες τους και τους ανθρώπους που τους στηρίζουν. Ταυτόχρονα αναδεικνύουν με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις του την Κρήτη και την Ελλάδα στον κόσμο και τους ευχαριστούμε για την παρουσία και την προσφορά τους στον αθλητισμό και στον τόπο», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.  

Μετάλλια και επιδόσεις

Οι διακρίσεις που σημειώθηκαν και τα μετάλλια που κέρδισαν οι εκπρόσωποι του κρητικού αθλητισμού ήταν συγκεκριμένα: Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, στο Οτοπένι της Ρουμανίας, η Άννα Ντουνουνάκη κατέκτησε στο αγώνισμα των 100 μ. πεταλούδας το χρυσό μετάλλιο, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. του ίδιου αγωνίσματος.  Ο Απόστολος Παπαστάμου στο αγώνισμα των 400μ. μικτής ατομικής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο πραγματοποιώντας παράλληλα πανελλήνιο ρεκόρ.

Στους διεθνείς αγώνες «International Wheelchair and Amputee Sports (IWAS) World Games» που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Nakhon Ratchasima της Ταϊλάνδης, ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε στην κατηγορία F54, χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό κάνοντας παράλληλα νέο πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Επίσης, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και στη σφαιροβολία. Ο Κωνσταντίνος Στυλιανάκης στην κατηγορία F35, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της σφαίρας. Ο Μανώλης Γιακουμάκης κατέκτησε στην κατηγορία F64, χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό κάνοντας παράλληλα νέο πανελλήνιο ρεκόρ.