Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μετακινήσεις από παντού!

Στα πέριξ

*Διερωτήθηκαν κάμποσοι με τις μετακινήσεις Σπηλιωτόπουλου και Αντώναρου από το καραμανλικό μπλοκ αριστερά στον Κασσελάκη. Έτσι που είναι τα πράγματα σήμερα θα δούμε και άλλες απίστευτες κινήσεις! Δηλαδή πώς βρέθηκαν στη Ν.Δ. του Μητσοτακέικου Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης και πήραν χαρτοφυλάκια και κάποιοι άλλοι από την ακροδεξιά και θα φανούν σύντομα…

*Μύλος το πολιτικό σύστημα στη χώρα, τέλος ιδεολογίες! Οι άλλοτε Πα.Σο.Κοι υμνούν την πολιτική της δεξιάς πολυκατοικίας και τον Μητσοτακισμό. Και δεν υπάρχει φως!

*Στην Κρήτη θολούρα και οι μετακινήσεις από εδώ και εκεί σύνηθες φαινόμενο πλέον. Σε δήμους άλλοτε σκληροί Πα.Σο.Κοι μετακινούνται σε δεξιούς δημάρχους, αυτούς που κάποτε περνούσαν γενεές δεκατέσσερις! Τώρα είναι οι μόνιμοι υμνητές τους για να έχουν και αυτοί λόγο στην περιοχή τους ίσως να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα…

*Άλλοτε… σοσιαλιστές με παλαιοκομματικό παλτό!
*Φτάνουν κάθε μέρα αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και πολιτικοί παράγοντες για… αλίευση ψήφων. Ίσως να έρθει και ο Αυτιάς αλλά μάλλον δεν θα τον δούμε γιατί έχει την εκλογή εξασφαλισμένη και οι μετρήσεις τον φέρνουν να πρωτεύει.

*Ο πρόεδρος του Πα.Σο.Κ. Νίκος Ανδρουλάκης φτάνει από τον ένα νομό στον άλλο στην Κρήτη, βλέπει και ακούει για προβλήματα και φεύγει. Πήγε και στο Σπήλι και είδε από κοντά στην επιτόπια επίσκεψή του στο κέντρο υγείας τα προβλήματα που χρονίζουν…

*Το μισό κτίριο που στεγάζεται υποφέρει από ζημιές που προκλήθηκαν πριν 2-3 χρόνια, χώρια η υποστελέχωσή του. Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, καλείται να εξυπηρετήσει χιλιάδες περιστατικά και των ξένων παραθεριστών…

*Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης γνωρίζει τα θέματα αλλά και το υπουργείο Υγείας αλλά αλλού… σφυρίζουν!

*Αλλά την πιο… θερμή χειραψία αντάλλαξε στο Σπήλι ο αρχηγός του Πα.Σο.Κ. στην πλατεία του Σπηλίου με τον Γιώργη Πετρογιαννάκη, τον επονομαζόμενο  Καρεκλά, διότι ήταν και… καρεκλάς και εξαιρετικός τεχνίτης. Ο άλλος του αδερφός  ο Στέλιος ήταν σωμαράς, σπουδαίος και της παρέας και πιθανότατα και Πα.Σο.Κ.

*Με τον Ανδρουλάκη στην ακολουθία του και ο συνάδελφος, γνωστός κορυφαίος μπασκετικός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής και πρώην υποψήφιος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. στο Ρέθυμνο… Και τον «μαύρισαν» δυστυχώς τον άνθρωπο!

*Τον είχαν από πριν όλοι στο Ρέθυμνο υποψήφιο για την Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του Πα.Σο.Κ. αλλά τελευταία τον έκοψαν. Το αίμα του στις φλέβες είναι όμως… πράσινο!

*Θα στηρίξει για μια ακόμα θητεία στην ανώτατη πολιτειακή θέση την σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης . Δεν του δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνησή του και να μην περιμένουν Καραμανλής και Σαμαράς.

*Να δούμε πού θα βρεθεί ο Λοβέρδος και ποιόν θα συναντήσει μετά τις εκλογές στο Ευρωκοινοβούλιο. Ευελπιστεί να μαζέψει ψήφους και από δεξιά και από το Πα.Σο.Κ. και μάλλον από Πελοπόννησο και  Δωδεκάνησα. Δύσκολο να εκλέξει ευρωβουλευτή. Καλή η προσπάθεια!

*Το ήθος και η ειλικρίνεια μετριούνται στην πραγματική συγνώμη.

*Δεν σταματάνε να μας έρχονται μετανάστες στα νότια της Κρήτης από τις ακτές της Αφρικής και είναι τετραπλάσιοι όσοι έρχονται στην Κρήτη από εκείνους που φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου…

*Τους πληροφόρησαν, λέγεται, ότι είμαστε σε… ανάπτυξη όχι όμως ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας…

*Η ζωή είναι πανάκριβη και οι τιμές στα προϊόντα στα ράφια παίρνουν κάθε μέρα τον ανήφορο και δεν σταματάνε. Η κυβέρνηση αδυνατεί και ο κόσμος, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίου, υποφέρουν και δεν βγάζουν τον μήνα!

* Δεν ξεκαθάρισε με τον πρώην πριν προχωρήσει με τον επόμενο και έπεσε ξύλο ανάμεσα στους δυο εραστές στο ξενοδοχείο που εργάζονταν η κοπέλα των 50 χρόνων! Συνέβη στην Αμμουδάρα στο Ηράκλειο. Σεμνά!!!

*Ας μη χαίρεται ο Αετός του Κέντρους ότι γλίτωσε το κανίσκι στον γάμο στο Σκινέ των Χανίων του Κασσελάκη με τον σύντροφό του Τάιλερ…

*Όχι θα γίνει ο γάμος και θα έχει και διάρκεια τέσσερις μέρες!  Στα παραδοσιακά χωριά της Κρήτης, γίνεται στο χωριό της νύφης. Να ζήσουν εύχονται όλοι και λένε και μαντινάδες!

*Εάν υπήρχε μαζική συμμετοχή έστω και των ολίγων κατοίκων που έχουν μένει στα χωριά, στον ευπρεπισμό τους, όλα θα ήταν διαφορετικά. Μπροστά μπαίνουν οι κάτοικοι της Κρύας Βρύσης του δήμου Αγίου Βασιλείου. Ας ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι στα χωριά.

*Και ξαφνικά το πρωί στην πόλη του Ηρακλείου η αγορά «πλημμύρισε» από ξένους. Και είναι Μάιος στις αρχές του μήνα. Ήρθαν στο λιμάνι δυο κρουαζιερόπλοια και αποβίβασαν τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους…

*Τα ταμεία των καταστημάτων στο κέντρο ενισχύθηκαν σημαντικά και οι επισκέπτες «άφησαν αρκετά χρήματα στα ψώνια». Έμειναν στην πόλη αρκετές ώρες και αναμένονται καθημερινά και άλλοι επιβάτες της κρουαζιέρας.

*Αποχαιρετούμε τον αντιστασιακό κατά της χούντας και για χρόνια βουλευτή και υπουργό στις κυβερνήσεις του Πα.Σο.Κ. Φοίβο Ιωαννίδη. «Έφυγε» αθόρυβα στα 88 του χρόνια…

*Δηλώσεις για τον μεγάλο αγωνιστή έκαναν αρχηγοί κομμάτων, πρώην υπουργοί, βουλευτές και δεκάδες πολιτικοί φίλοι. Ο Φοίβος ήρθε και άφησε το δημοκρατικό του στίγμα για ελευθερία και δημοκρατία. Καλό του ταξίδι. Ο τόπος γίνεται πιο φτωχός.

*Κόντεψε να στείλει στον άλλο κόσμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλά ευτυχώς την γλίτωσε ο Κρητικός και τώρα στρέφεται κατά της εταιρίας που το παρασκεύασε…

*Παρενέργειες υπάρχουν και συχνά και στα άλλα εμβόλια εκτός του Astra Zeneca. Οι βιομηχανίες κέρδισαν ως τον… ουρανό και φυσικά και οι προμηθευτές. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν σώθηκαν και οι πιο κερδισμένοι ήταν όσοι τα αμφισβήτησαν από την αρχή.

*Το μοιρολόι για την Κύπρο θα ταίριαζε μισό αιώνα μετά και για την Παλαιστίνη.

*Θλίψη διακατέχει τον πληθυσμό του Ρεθύμνου για τον θάνατο του οφθαλμίατρου Νίκου Ανδρουλάκη. Επαρκής ως επιστήμονας και ανθρωπιστής άφησε τη ζωή στα 74 του χρόνια.

*’Ισως να είναι και η πρώτη φορά που στα Αγκουσελιανά του δήμου Αγίου Βασιλείου, στο χωριό του, οι φορείς του τόπου θα αποδώσουν τιμή στη μνήμη του Γιώργη Μαμαλάκη του ήρωα που εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 με άλλους συναγωνιστές  του στην Καισαριανή…

*Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο γνωστός ιστορικός, ομότιμος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαργαρίτης. Αξίζουν να μνημονεύονται αυτοί οι γενναίοι που πολέμησαν και πέθαναν για την πατρίδα.

*Μπόρης Τα ενδοοικογενειακά επεισόδια δεν λένε να πάψουν. Στο Ηράκλειο και στην πόλη και στην ενδοχώρα καλά κρατούν. Ήρεμα!