Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Με το νομοσχέδιο Τσιρώνη θα πλημμυρίσουμε αδέσποτα!"

"Τραγικό το νομοσχέδιο, πρέπει να αποσυρθεί" - επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας​, Νατάσα Μπομπολάκη

αδέσποτα μπομπολάκη συλλογή υπογραφών νόμος τσιρώνη

Όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το νομοσχέδιο Τσιρώνη για ζώα συντροφιάς και αδέσποτα, αλλά φαίνεται πως θα το διογκώσει κιόλας! Το νομοσχέδιο που εδώ και δύο ημέρες έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, απαγορεύει στα φιλοζωικά σωματεία αλλά και σε μεμονωμένους πολίτες την εθελοντική δράση, ενώ "φορτώνει" άλλη μια αρμοδιότητα - αυτή της διεξαγωγής υιοθεσιών - στους δήμους.

Για ένα τραγικό νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα έκανε λόγο, μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη. 

Η ίδια τόνισε ότι η ενδεχόμενη εφαρμογή του θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουμε από αδέσποτα, καθώς το νομοσχέδιο - μεταξύ άλλων - απαγορεύει στα φιλοζωικά σωματεία την εθελοντική δράση, προβλέποντας και πρόστιμο 1000 ευρώ, αναθέτοντας στους δήμους την ευθύνη των υιοθεσιών ζώων. "Θα θέλαμε το κράτος να λύνει τα προβλήματα και όχι οι εθελοντές, αλλά αδυνατεί" - ανέφερε η κ.Μπομπολάκη, εξηγώντας ότι κάθε σωματείο δέχεται δεκάδες κλήσεις κάθε μέρα για περιπτώσεις ζώων. "Δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Από τα γραφεία τους κάνουν ασκήσεις επί χάρτου" - τονίζει η Νατάσα Μπομπολάκη, εξηγώντας ότι το νομοσχέδιο Τσιρώνη δε "σηκώνει" βελτίωση αλλά πρέπει να αποσυρθεί.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι, από χθες, διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών κατά του νομοσχεδίου. Μέσα στην πρώτη ώρα συγκεντρώθηκαν 5.000 υπογραφές, ενώ ήδη έχουν υπογράψει πάνω από 8.000 πολίτες.

Παράλληλα έχει συνταχθεί επιστολή προς Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες και αρχές, ενημερώνοντας για τις συνέπειες κάθε πρόβλεψης του νομοσχεδίου, ενώ προγραμματίζοντας και επαφές με κόμματα και βουλευτές.

"Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί ... τώρα. Αν έχουν ξεκινήσει 40 χρόνια πριν, σήμερα θα το είχαμε λύσει. Όμως όλα αυτά τα χρόνια, καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μια πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο πρόληψης και καλλιέργειας φιλοζωικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας" - αναφέρει η κ.Μπομπολάκη, τονίζοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα νέο που θα συνταχθεί σε άλλη βάση και λογική.