Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ξανά στους δρόμους οι πολίτες για τα νοσοκομεία

Στα πέριξ

*Εξοντώνουν γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Κρήτης με ωράρια, μετακινήσεις και χιλιάδες ρεπό και άδειες που δεν τους δίδονται. Κατάσταση απελπιστική που δεν τραβάει άλλο όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν με τους ελάχιστους…

*Στο Ηράκλειο ετοιμάζεται και άλλος ξεσηκωμός με νέα πανδημοσιοϋπαλληλική  κινητοποίηση στις 21 Μαΐου στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας. «Όλοι μαζί», καλούν τον κόσμο οι υγειονομικοί…

*Στη δημόσια υγεία και περίθαλψη δίδουν και τον εαυτό τους και ο υπουργός Υγείας τους «λούζει» με πλήθος ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών. Δείγμα χουντικής επινόησης από τον γνωστό πολιτικό της ακροδεξιάς …

*Με την ανοχή της κυβέρνησης εγκαταλείφθηκε και οδηγείται στα τάρταρα το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Ιστορικό νοσηλευτικό ίδρυμα που περιέρχεται σςε αδιέξοδο. Και είχε στην ιστορία του μια τεράστια και ανεκτίμητη προσφορά στην υγεία και περίθαλψη των απλών πολιτών…

*Επί κυβέρνησης της Ν.Δ. και πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη θα σταματήσει να προσφέρει το πολύτιμο έργο του; Φαίνεται αδιανόητο!

*Χρέη νοσηλευτών εκτελούν ήδη συγγενείς ασθενών στα νοσοκομεία της Κρήτης. Κάθε ασθενή φροντίζει συγγενής ή αποκλειστική νοσοκόμα. Υπάρχουν σοβαρά κενά που δυστυχώς δεν καλύπτονται.

*Οδηγείται Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στόχος από την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ.

*Ξεπετάγονται ιδιωτικές κλινικές στις πόλεις και οι επεμβάσεις σε ασθενείς δεν γίνονται. Χιλιάδες τα περιστατικά που χρειάζονται να μπουν στα χειρουργικά τραπέζια και όμως δεν εξυπηρετούνται. Ίσως αργότερα όταν θα ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για… τας αιωνίους μονάς!

*Στην Ελλάδα επικροτείται και ανταμείβεται έως 3.000 ευρώ ο μηχανισμός των ρουφιάνων. Έχουν προϊστορία!

*Να ανησυχούν οι ιδιοκτήτες των πεντακοσίων χιλιάδων αυτοκινήτων που παραμένουν ανασφάλιστα. Θα εντοπιστούν ηλεκτρονικά και θα κληθούν να καταβάλλουν τα σχετικά πρόστιμα και όσα θα προβλέπονται επιπλέον! Το δημόσιο ταμείο χρειάζεται νέο ρευστό.

*Τι έψαχνε πρόσφατα ο ανασκαφέας στον τάφο του Σόιμπλε στο Όφενμουργκ; Ούτε νεκρό δεν τον αφήνουν στην ειρήνη του τον σκληρό Γερμανό πρώην υπουργό Οικονομικών!

*Χάνονται κάθε μέρα αιφνίδια συμπολίτες, όπως ο 42χρονος που τηλεφώνησε στη γυναίκα του ότι γυρίζει από το γυμναστήριο, όμως, δεν γύρισε. Οι αστυνομικοί που τον έψαχναν τον βρήκαν νεκρό στο αυτοκίνητό του. Άλλος, πατέρας 54 χρονών κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της 19χρονης κόρης του σε χωριό του Μαλεβιζίου…

*Κρίμα να φεύγουν τόσο πρόωρα και ξαφνικά νέοι άνθρωποι με οικογένειες. Όμως το πλέον επώδυνο, όλων είναι μητέρα ή πατέρας να βάζουν στον τάφο το παιδί τους. Είναι μια μαχαιριά σε μια πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ!

*Και τέτοια περιστατικά καταγράφονται συχνά πλέον αρκετά σε πόλεις και χωριά της Κρήτης.

*Ο πληθωρισμός καταγράφηκε με τις τελευταίες μετρήσεις στο 3,1% αλλά οι τιμές καλπάζουν. Απλησίαστες σε λάδι, φρούτα, λαχανικά και σε άλλα προϊόντα. Και ο καφές γίνεται πιο πικρός επιπλέον!

*Τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια και η κυβέρνηση σπάει κάθε ρεκόρ στις χώρες της Ευρώπης. Είναι η κυβέρνηση της ακρίβειας και της αδυναμίας να την δαμάσει. Ο κόσμος υποφέρει και κάθε τόσο το διατυπώνει.

*Για να κατευνάσουν τον θυμό μιλάνε για επικείμενη αποκλιμάκωση όμως δεν φαίνεται και για να διατηρήσουν την υπεροχή υπόσχονται αυξήσεις και παροχές. Ίδωμεν!

*Εκτοξεύονται οι τιμές πώλησης ακινήτων στο Ρέθυμνο, περιοχή από τις πλέον ακριβές στην επικράτεια. Μια βίλα, για παράδειγμα 80 τ.μ. με πισίνα πωλείται σήμερα 327.000 ευρώ, όταν το ίδιο ακίνητο πωλούνταν πέρυσι 280.000 ευρώ και το 2022 πιο κάτω, 265.000 ευρώ.

*Νίκησαν στους αγώνες τους οι 135 συμβασιούχοι του δήμου Ηρακλείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο τους έκρινε απαραίτητους  από τα πόστα που πρόσφεραν την εργασία τους. Και δικαιώνονται οι προσπάθειες τους.

*Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές και το θυμήθηκαν πολλοί.

*Ο Κασσελάκης συγκινεί ψηφοφόρους  μάλλον απολιτίκ και οργισμένους με την κυβέρνηση που αδυνατεί να συγκρουστεί και να κερδίσει. Και την συγκάλυψη που επιχειρείται στην τραγωδία των Τεμπών την έχουν αντιληφθεί.

*Οι «γαλάζιοι» δείχνουν να μην ανησυχούν αλλά στα ενδότερα και στις κρυφές δημοσκοπήσεις υπάρχει μεγάλη μείωση των ποσοστών και επικρατεί φόβος.

*Λιγότερο από μήνα μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες των ευρωεκλογών και έχουμε χρόνο να σκεφτούμε και ν αποφασίσουμε.

*Θα εκπλήξει ακούγεται όλο και πιο έντονα η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου και η «Νίκη». Θα έχουν σημαντικά κέρδη από τη δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση.

*Αποδίδουν Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο Κρήτης την οφειλόμενη τιμή στους αείμνηστους πανεπιστημιακούς δασκάλους Γιώργο Γραμματικάκη και Πέτρο Θέμελη. Η εκδήλωση θα γίνει την προσεχή Κυριακή στις 7.30΄το απόγευμα στην αίθουσα του Ωδείου Ρεθύμνου. Την αξίζουν την τιμή οι δυο διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί .

*Μπόρης: Με τον Κυριάκο πωλούνται όλα της χώρας χρυσαφικά και ασημικά!