Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Οι νέοι μπαίνουν μπροστά

Στα πέριξ

*Οι νέοι δείχνουν τον  δρόμο στον εμβολιασμό και οι παραγωγικές ηλικίες μπαίνουν μπροστά. Η προσέλευση είναι εντυπωσιακή αλλά ορισμένοι 80 και 85 χρόνων δεν το αποφασίζουν με όσα ακούνε και πιστεύουν από τους αρνητές της μάσκας και των εμβολίων…

*Επισήμανση στη στήλη από αναγνώστη της που παρακολουθεί καθημερινά την κίνηση των μολύνσεων: Μειώνονται οι διασωληνωμένοι αλλά είναι ψηλά οι θάνατοι.

*Μας λένε ότι από τον Σεπτέμβριο πετάμε τις μάσκες, εκτιμούν οι ειδικοί.

*Διαπιστώνουν οι ίδιοι ενδείξεις επιπεδοποίησης και αποκλιμάκωσης.

*Σκούρα τα πράγματα για τον πρώην βουλευτή του Πα.Σο.Κ. Θόδωρο Κατσανέβα. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο στα 74 του χρόνια. Έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

*Πολλαπλές οι παρενέργειες του κορωναϊού. Εμφανίζονται, διαρκούντος του ιού, περισσότεροι διεστραμμένοι. Τελευταία εντοπίστηκε επιδειξίας, ακολουθώντας μια κοπέλα ως το σπίτι της.

*Έγιναν τα πρώτα βήματα προς την κανονικότητα και στις 15 Μαΐου με τις μετακινήσεις ελεύθερα από νομό σε νομό απελευθερωνόμαστε! Γιατί έρχονται οι τουρίστες, οπότε τελειώνουν και τα μηνύματα για έγκριση μετακινήσεων!

*Δωρεάν σελφ τεστ για τους εργαζόμενους από την ερχόμενη Δευτέρα.

*Καιρός καλοκαιριού στα τέλη Απριλίου και τις μέρες του Μαΐου. Οι συνθήκες αυτές, επαναλαμβάνουν επιστήμονες δεν ευνοούν την μετάδοση του ιού. Ίσως, μόνο των μεταλάξεών του.

*Άφησε το δικό του στίγμα και «έφυγε» από αυτή τη ζωή ο μακροβιότερος δήμαρχος Ρεθύμνου Δημήτρης Αρχοντάκης. Επί των θητειών του η πόλη από μια μικρή πόλη στην Κρήτη γνώρισε σπουδαία έργα και άλλαξε εικόνα…

*Με την δική του σημαντική συμβολή το Πανεπιστήμιο Κρήτης θεμελιώθηκε και λειτούργησαν η έδρα του και οι θεωρητικές σχολές. Το Ρέθυμνο και οι πολίτες θα τον έχουν στη μνήμη τους ως τον δήμαρχο που άλλαξε την πόλη που διοίκησε.

*Δεν πήραν χαμπάρι οι περισσότεροι φέτος ανάσταση και Πάσχα. Ματαιώθηκαν πολλά καθιερωμένα, άλλαξε και η ώρα της ανάστασης.

*Γιόρταζε και… όλη η Ελλάδα στην εορτή του αγίου Γεωργίου. Να ζήσουν και γρήγορα στην ελευθερία!

*Και αφού άνοιξε η εστίαση που ήταν κλειστή ένα εξάμηνο χρειάζεται ωριμότητα και σεβασμός!

*Ο Νιόπλιας, πιθανόν, να κρατήσει τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία. Άλλος τελικός το ματς της Κυριακής με τη Λαμία.

*Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται ο τηλεπαρουσιαστής Φουρθιώτης. Ζήτησε να κάνει μεροκάματα στον φούρνο. Και ζητά και εδώ προστασία επειδή φοβάται για τη ζωή του. Τον προστάτευαν με αστυνομικούς και εκτός φυλακής με αμοιβή από τους φόρους των πολιτών…

*Δεν τελειώνουν τα περιστατικά κακοποίησης γερόντων τροφίμων στο γνωστό γηροκομείο Χανίων. Έρχονται και άλλα περιστατικά και η υπόθεση θα έχει μάκρος.

* Άλλαξε η ψυχολογία των επαγγελματιών του τουρισμού στην Κρήτη με την άφιξη των πρώτων ξένων. Ήλθαν στο Ηράκλειο από το Ισραήλ.

*Μπόρης: Κακοποιοί τύπου Φουρθιώτη είχαν την προστασία και την φύλαξη των κρατικών Αρχών. Έτσι τους εκτρέφει το σύστημα!