Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Οι "ψαγμένοι" τουρίστες ανακαλύπτουν την Κρήτη!

Το Γεωπάρκο της Σητείας ανοίγει νέους "δρόμους" στην προσέλκυση τουριστών με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα - Ο νέος αεροσταθμός "φέρνει" επενδυτικό ενδιαφέρον

τουρίστες γεωπάρκο σητείας πατεράκης

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της "καθαρότητας" και της αυθεντικότητας της Φύσης επιδιώκει να αναδείξει ο δήμος Σητείας, που έδωσε το "παρών" στην έκθεση του Βερολίνου, ως μέλος των Νησιωτικών Γεωπάρκων. "Ο γεωτουρισμός μπορεί να αποτελέσει "συμπλήρωμα" προς τα άλλα είδη τουρισμού που μπορεί κανείς να απολαύσει στην περιοχή" - είπε ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, εξηγώντας ότι από την αναγνώριση του Γεωπάρκου της Σητείας από την UNESCO, ήδη αρκετές μικρές ομάδες επισκέπτονται την περιοχή.

Μάλιστα, κόντρα στο μαζικό τουρισμό που προσέλκυε η Κρήτη επί δεκαετίες, και που αναζητούσε ήλιο, θάλασσα και νυχτερινή διασκέδαση, οι επισκέπτες που αρέσκονται στον υπεύθυνο τουρισμό είναι "ψαγμένοι". Όπως εξηγεί ο κ.Πατεράκης ανήκουν σε μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα, με καλή οικονομική επιφάνεια - κάτι που είναι και ζητούμενο άλλωστε - και έρχονται "διαβασμένοι". "Ζητούν να δουν τη χλωρίδα, την πανίδα, τα ενδημικά φυτά, τα βότανα" - λέει ο δήμαρχος.

Ο δήμος, από την πλευρά του, έχει ήδη καθορίσει γεωδιαδρομές, ενώ υπάρχει επίσης ένας χώρος στο Καρύδι όπου μπορούν να καταλύσουν περίπου 20 άτομα καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Ζάκρο.

τουρίστες γεωπάρκο σητείας πατεράκης

Η δημοτική αρχή, σε σύμπραξη με τα άλλα μέλη των Νησιωτικών Γεωπάρκων, και με τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος INTERREG, πρόκειται να αναδείξει και να προωθήσει το φυσιολατρικό τουρισμό που παρέχει, ενώ η πληροφόρηση θα διαχυθεί μέσω των social media, μέσω της συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις, ενώ θα "απλωθεί" και στην τοπική κοινωνία που αποτελεί σημαντικό μέρος του τουριστικού προϊόντος.

τουρίστες γεωπάρκο σητείας πατεράκης

Επενδυτικό ενδιαφέρον στη Σητεία

"Ο νεός αεροσταθμός που εγκαινιάστηκε στη Σητεία έφερε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον" - ανέφερε ο δήμαρχος Θοδωρής Πατεράκης, εξηγώντας ότι καταγράφεται κινητικότητα στην κτηματαγορά, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά γης, προκειμένου να ανεγερθούν τουριστικές μονάδες.

τουρίστες γεωπάρκο σητείας πατεράκης