Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Προεκλογικός «πόλεμος» για τα οικονομικά προγράμματα

«Μετωπική» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Τις αλήθειες για το «κρυφό» οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για fake, ακοστολόγητες προεκλογικές εξαγγελίες και για ελάχιστο δημοσιονομικό χώρο που δεν επιτρέπει χρηματοδότηση των εξαγγελιών της ΝΔ. «Οι ισχυρισμοί Τσίπρα αποτελούν έναν ιστό ψεμάτων» απάντησε, ο Άκης Σκέρτσος.

Αλ. Τσίπρας – 5+1 αλήθειες: «Φούμαρα ο μισθός στα 1.500 ευρώ το 2027 – Πρόβλεψη για αύξηση 1,3%»

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για fake εξαγγελίες, που όπως είπε, δεν έχουν καν κοστολογηθεί, ενώ παρουσίασε τις 5 αλήθειες κατά τον ΣΥΡΙΖΑ για το κρυφό οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Όπως σημείωσε, όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δεν έχουν καμία σχέση με όσα έχει καταθέσει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έρχεσαι και υπόσχεσαι φούμαρα για το 2027 ότι θα πας τον μισθό στα 1.500, τα οποία δεν προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο. Αντιθέτως, προβλέπεται μια πραγματική αύξηση του 1,3%. Να, λοιπόν, ποιος λέει ψέματα, να λοιπόν ποιος λέει φούμαρα, ποιος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ποιος έρχεται με ουσιαστικές, ρεαλιστικές προτάσεις συγκροτημένες να θέσει εναλλακτικό σχέδιο προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στη φορολόγηση των υπερκερδών σε ενέργεια και διύλιση, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών του δημοσίου και πως το μόνο από τα μέτρα που έχει κοστολογηθεί είναι το ενιαίο μισθολόγιο. «Είναι απορίας άξιο πώς η ΝΔ θα τα χρηματοδοτήσει όταν ο δημοσιονομικός χώρος που η ίδια προσδιορίζει, με τους δικούς της αριθμούς, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι ελάχιστος και μόλις 0,3% του ΑΕΠ» ανέφερε.

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία απάντησε στα σημεία που ανέφερε ως ψέμματα ο Αλέξης Τσίπρας, παραπέμποντας σε συγκεκριμένες σελίδες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στο οποίο υπάρχουν κοστολογημένα όλα τα μέτρα, που έχουν ανακοινωθεί. Στους πολίτες επέστρεψαν 14 δισ. μέσω των μέτρων στήριξης, την ώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αύξηση εσόδων κατά 4,2 δις από τον ΦΠΑ, σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου τηε Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέτρα 83 δισ. ευρώ και έχει απορία πώς θα καλυφθούν τα 3 δισ. ευρώ του προγράμματος της ΝΔ. Στις 21 Μαΐου οι πολίτες έδειξαν ότι δεν θέλουν πια ούτε μισές αλήθειες ούτε μεγάλα ψέματα σαν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και θα το επιβεβαιώσουν ξανά στις 25 Ιουνίου».

Σε ένδειξη τιμής προς τον αγροτικό κόσμο, ο Αλέξης Τσίπρας κατάθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στο Κιλελέρ. Ακολούθησε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί τη Βιομηχανική Ζώνη Λάρισας.

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμά του είναι δίπλα στον αγρότη

«Το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμά του είναι δίπλα στον αγρότη» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. «Το όραμα που μπορεί να έχει η χώρα μας είναι η διασύνδεση του τουριστικού κλάδου, του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης ώστε να μην μετράμε μόνο πόσα εκατομμύρια επισκέπτονται την χώρα μας, αλλά πόσοι από αυτούς έχουν γευτεί τα εγχώρια μεταποιημένα προϊόντα, ώστε να τα αναζητούν στα ράφια των χωρών από τις οποίες προέρχονται».
 

Δ. Κουτσούμπας: Να κάνουμε το άλμα, το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό

Να κάνουν ισχυρό το ΚΚΕ στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ζήτησε από τους πολίτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Τώρα πρέπει να τα καταφέρουμε ξανά. Να γίνουν τα επόμενα βήματα, να κάνουμε το άλμα. Με το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό. Τη μόνη γνήσια, λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση. Τώρα, υπάρχουν πιο πολλές προϋποθέσεις, ώστε να κάνουν πιο πολλοί το αποφασιστικό βήμα. Να ξεπεραστούν πιο μαζικά φόβοι, δισταγμοί, προκαταλήψεις. Να φτάσουν περισσότεροι μέχρι τέλους με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και να το ρίξουν αποφασισμένοι στην κάλπη», είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.
Κ. Βελόπουλος: Ο Πρωθυπουργός θέλει ηγεμονία, να κάνει ό, τι θέλει με το Σύνταγμα

Σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο περιόδευσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Θέλει ο Πρωθυπουργός ηγεμονία, 180 βουλευτές για να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με το Σύνταγμα, τα υπόλοιπα περί φόβου μη αυτοδυναμία είναι εκβιασμός προς τους Έλληνες». Το Σάββατο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επισκέπτεται τα Ιωάννινα.

ertnews.gr