Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Στα καλύτερα της Ελλάδας το πάρκο Γεωργιάδη

Το πάρκο Γεωργιάδη συγκέντρωσε βαθμολογία 9,7 με άριστα το 10

πάρκο γεωργιάδη wwf βαθμολογία ελλάδα

Το πάρκο Γεωργιάδη στο κέντρο της πόλης κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ελληνικών πάρκων, σύμφωνα με αξιολόγηση που έκαναν εθελοντές του WWF.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνολικά βαθμολογήθηκαν 887 χώροι πρασίνου σε 89 πόλεις της Ελλάδας, από περίπου 4.500 πολίτες που κατέβασαν την εφαρμογή της WWF για κινητά, WWF GreenSpaces.

Ο μέσος όρος της βαθμολογίας είναι στο 6,2, με 664 χώρους να περνούν τη βάση, 223 να βαθμολογούνται με βαθμό κάτω του 5 και μόλις 48 να λαμβάνουν βαθμολογία άνω του 9. Με αυτά τα δεδομένα το πάρκο Γεωργιάδη συγκέντρωσε βαθμολογία 9,7 με άριστα το 10.

Η διαδικασία βαθμολόγησης ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. «Η αξιολόγηση αυτή των εθελοντών και η διάκριση για το πάρκο Γεωργιάδη αποδεικνύει ότι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, σε συνδυασμό με τη συνειδητοποιημένη συμπεριφορά των πολιτών που προστατεύουν τους χώρους αυτούς, αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται από το κοινωνικό σύνολο» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου.