Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Σύλλογο για τα βότανα της Κρήτης δημιουργεί η Ο.Α.Κ.

Η προσπάθεια αυτή της ΟΑΚ έχει ως σκοπό τη δημιουργία Ομάδων για μία “κρητική στράτα” μέσα στη φύση

βότανα ορθόδοξη ακαδημία κρήτης σύλλογος

Ένα νέο Σύλλογο με σκοπό τη συμμετοχή ενδιαφερομένων που επιθυμούν να γνωρίσουν την ομορφιά και την ποικιλία των βοτάνων και των φυτών της Κρήτης που τείνουν να εξαφανισθούν, πρόκειται να δημιουργήσει, όπως ανακοίνωσε, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η προσπάθεια αυτή της ΟΑΚ έχει ως σκοπό τη δημιουργία Ομάδων για μία “κρητική στράτα” μέσα στη φύση. Οι περίπατοι αυτοί διάρκειας μισής ημέρας θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να κατανοήσουν τον τρόπο και τις μεθόδους αναγνώρισης των βοτάνων από τους βοτανολόγους.

Της προσπάθειας αυτής ηγείται ο Γάλλος Βοτανολόγος Ζακ Ζαφράν, στα πλαίσια των δράσεων του Μουσείου Βοτάνων του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, ο οποίος και θα συνοδεύει τις Ομάδες στους περιπάτους.

Η αναγνώριση των βοτάνων και των φυτών, τα βασικά χαρακτηριστικά τους, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας θα αναλύονται κατά τη διάρκεια της “κρητικής στράτας”. Η προσπάθεια αυτή απευθύνεται σε ενήλικες και συνταξιούχους, καθηγητές Βιολογίας στη Β΄θμια Εκπαίδευση, βοτανολόγους, σπουδαστές, βιοκαλλιεργητές και όσοι ενδιαφέρονται για την φυσικό πολιτισμό της Κρήτης.

Η Κρήτη, ως τόπος εξαιρετικού φυσικού κάλλους, μας καλεί να τη γνωρίσουμε διαβαίνοντας στην ύπαιθρό της, αναδεικνύοντας τη σημασία του σεβασμού στο περιβάλλον, κορωνίδα του οποίου αποτελούν τα ενδημικά είδη και τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά».

Για δήλωση συμμετοχών και για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλείται στον Υπεύθυνο του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας της ΟΑΚ κ. Αντώνη Καλογεράκη, στο τηλ. 28240 22500 και στο email: kalogerakis@oac.gr

Χανιώτικα Νέα