Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Τα νοσοκομεία της Κρήτης… αναστενάζουν

Στα πέριξ

*Δεν είναι ντροπή για τη χώρα που εγκαταλείφθηκε το Τατόι, όσο είναι ντροπή που αφέθηκαν στην τύχη τους τα νοσοκομεία.

*Έχουν βάλει στο στόχο τους το ΕΣΥ, το δωρεάν Δημόσιο Σύστημα της χώρας που αγκάλιασε και πρόσφερε σε  όλους τους Έλληνες ασθενείς και άρχισαν σταδιακά την κατεδάφισή τους. Και μπήκε κατά… παραγγελία μπροστά στην κατάρρευσή του η κυρία Μίνα Γκάγκα…

*Σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης η κατάσταση είναι τραγική και για να… χρυσώσουν το χάπι ήρθαν στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουν τα θέματα υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες… Θα τα κρατήσουν ανοικτά με το… «εντέλλεσθε»;

*Σοβαρό το πρόβλημα με την συνεννόηση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, στο Ρέθυμνο στο νοσοκομείο αρχίζουν να κλείνουν κλινικές και πρώτη η Παθολογική με την παραίτηση της διευθύντριας της Ελένης Ιωαννίδου. Και έπεται συνέχεια!

*Με την «παρεξήγηση» που πρόβαλλαν ο διοικητής Γ. Χαλκιαδάκης και η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης πίστεψαν ότι τακτοποιήθηκε το θέμα.

*Με λύσεις μπαλώματα, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα από γειτονικά νοσοκομεία πιστεύουν ότι θα καλύψουν τα κενά;

*Η κατάσταση στο νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο πληθυσμός θα παλέψει για να μείνει ανοικτό. Φορείς και κάτοικοι είναι στο πόδι…

*Στα Χανιά, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και το νοσοκομείο είναι σε οριακή κατάσταση.

*Ο μπαμπάς Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαλύσει το ΕΣΥ και η Δημόσια Υγεία να περιέλθει στα ιδιωτικά συμφέροντα και ο γιός Κυριάκος το τολμά στη διακυβέρνηση του.

* Εάν διαλύσουν το ΕΣΥ, που είναι ο στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα ήταν η μεγαλύτερη ήττα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας από σύστασης του ελληνικού Κράτους. Θα θεραπεύονται οι έχοντες και οι μη έχοντες θα… σηκώνουν μαντήλι!

*Γιατροί του ΕΣΥ από όλους τους νομούς και Κρητικοί θα απαντήσουν σε πρώτη φάση με παγκρήτια μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Παρόντος του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο.

*Είναι τυχαίο ότι ταυτόχρονα πολεμάνε Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμό;

*Θα… καθαρίσουμε με τις εκλογές από τον Απρίλιο έως τα μέσα Μαΐου, προσδιόρισε τον χρόνο ο πρωθυπουργός.

*Με ποιόν από τους δυο, αν χρειαστεί, θα συνεργαστεί ο Ανδρουλάκης; Με Τσίπρα ή Μητσοτάκη; Είπε με κανέναν από τους δύο!

*Παραιτήθηκε η Αναστασία Σιμητροπούλου από αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Πα.Σο.Κ. και αναλαμβάνει η Ρωξάνη Μπέη, κόρη του πρώην δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη, του περιβάλλοντος  του προέδρου.

*Θα είναι ο νέος Καμμένος του Τσίπρα ο Ανδρουλάκης  μήπως;

*Τα δίδει όλα για τους αναποφάσιστους ο Μητσοτάκης. Η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και Συ.Ριζ.Α. όσο προχωράμε προς τη κάλπη μειώνεται.

*Λόγω εκλογών η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει έκτακτο δώρο Πάσχα στις ομάδες των ευάλωτων συνταξιούχων 250 έως 300 ευρώ.

*Λέγεται ότι ο Γιώργος Φλωρίδης περισσότερο από τον Πορτοσάλτε υπερασπίζεται τον Μητσοτάκη.

*Μπάχαλο επικρατεί στις υπηρεσίες της Πολεοδομίας και αρχίζουν στάσεις εργασίας οι μηχανικοί. Δεν γίνονται αυτοψίες, δεν εκδίδονται άδειες, δεν δίδονται εγκρίσεις…

*Έχουν αποδεκατιστεί από υπαλλήλους και σε υπηρεσίες της ενδοχώρας ένας μηχανικός καλείται να διαχειριστεί όγκο δουλειάς.

*Πού θα βρεθούν τα υπέρογκα ποσά για να πληρωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος; Για ασήμαντα ποσά διακόπτουν την παροχή κι ας κάποιοι σε οικογένειες αντιμετωπίζουν τη διακοπή ως ζήτημα ζωής ή θανάτου.

*Αγοράζουν ξένοι σπίτια-ερείπια ή ακίνητα σε χωριά της Κρήτης, τα αναστηλώνουν ή χτίζουν κατοικίες και τα ενοικιάζουν σε πατριώτες τους…

*Ηλεκτρισμένη προχθές η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ταξί και δημοτικούς παράγοντες για την κυκλοφοριακή μελέτη στην παλιά πόλη του Ηρακλείου…

*Τα αίματα άναψαν, ακούστηκαν φωνές και ύβρεις αλλά, ευτυχώς, τρίτοι που έβλεπαν την  κατάσταση να πηγαίνει παραπέρα παρενέβησαν και απέτρεψαν τις μπουνιές!

*Ποιος θα σταματήσει το κύμα των αγροτών που κατεβαίνει από την Βόρεια Ελλάδα;

*Φωνάζουν προς κάθε κατεύθυνση οι καλλιεργητές ότι η ακρίβεια τους έχει τσακίσει. Αλλά ποιος τους ακούει:

*Καιρός να ξανασκεφτούν την απασχόληση τους με τον πρωτογενή τομέα που… κοιμάται για δεκαετίες. Τα αγροτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές τους έχουν ζήτηση στις αγορές εντός και εκτός.

*Θα βρεθούν οι 6.000 εργαζόμενοι στην Κρήτη να καλύψουν τις θέσεις στα ξενοδοχεία φέτος;

*Μπόρης: Τεράστια κινητικότητα επικρατεί στις περιοχές που θα επισκεφτεί ο Μητσοτάκης στην Κρήτη. Θα του στρώσουν και… κόκκινο χαλί!