Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

"Τα πουλιά που ζουν διαρκώς στον αέρα" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Χελιδόνια, σταχτάρες κι άλλα παράξενα, το Σάββατο 4 Μαρτίου

πουλιά αέρας μουσείο φυσικής ιστορίας σάββατο επιστήμονες

Την ευκαιρία να συζητήσουν με ένα επιστήμονα, θα έχουν μικροί και μεγάλοι το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το θέμα αυτού του "Σαββάτου με τους επιστήμονες", τα πουλιά που ζουν διαρκώς στον αέρα. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 -12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Τα πουλιά που ζουν διαρκώς στον αέρα. Χελιδόνια, σταχτάρες κι άλλα παράξενα», με το Μιχάλη Δρετάκη, M.Sc. Βιολόγο-Ορνιθολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00 - 14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα».  Μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα χελιδόνια από τα νεροχελίδονα και τα άλλα είδη πουλιών με βάση το πού ζουν αλλά και με βάση το ράμφος, τα πόδια, τα χρώματά τους και το είδος της φωλιάς τους. Η εξάσκηση των μικρότερων παιδιών στην αναγνώριση των πουλιών θα γίνει με τη δημιουργία ενός ειδικού πάζλ (για όλες τις ηλικίες).

12:00 - 14:00 «Τα χελιδόνια ψάχνουν τη φωλιά τους». Μέσα από έναομαδικό παιχνίδι, γνωρίζουμε καλύτερα τα χελιδόνια και ανακαλύπτουμε τη φωλιά που ταιριάζει στο καθένα.Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 12 ετών).

12:00 - 14:00 «Φτιάχνουμε χελιδονοφωλιές». Ελάτε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να φτιάξετε τη δική σας χελιδονοφωλιά που θα μπορεί να φιλοξενήσει μια ολόκληρη οικογένεια χελιδονιών στο μπαλκόνι ή την αυλή σας! Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για όλες τις ηλικίες).

12:00 - 14:00 «Χελιδονίσματα». Ας καλωσορίσουμε τα  χελιδόνια και τις σταχτάρες με πρωτότυπες κατασκευές (για όλες τις ηλικίες).

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι θα πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Γενική είσοδος 6€

Είσοδος δωρεάν για:

Ø  Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

Ø  Παιδιά κάτω των 4 ετών

Ø  ΑμεΑ